Εντάσεις, αποκαλύψεις και “καρφιά” στο debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας (video)

Οι επτά υποψήφιοι για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κονταροκτυπήθηκαν στο στούντιο του Omega TV. Φωτογραφία via Omega TV




Κορυφώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η προεκλογική εκστρατεία, με επτά από τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε νέα διακαναλική τηλεμαχία. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη και μοναδική διακαναλική τηλεμαχία επτά διεκδικητών της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Το τρίτο debate των τεσσάρων ιδιωτικών καναλιών OMEGA, ΑΝΤ1, SIGMA, ALPHA πραγματοποιήθηκε στο τηλεοπτικό στούντιο του OMEGA. Συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος του Sigma, Πέτρα Αργυρού, και υπέβαλαν ερωτήσεις στους υποψηφίους ο Κυριάκος Πομηλορίδης από τον Ant1, η Αιμιλία Κενεβέζου από τον Alpha και ο Σωτήρης Παρούτης από το Omega.

Συμμετείχαν οι εξής επτά υποψήφιοι: Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Χρίστος Χρίστου, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Κολοκασίδης και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Μάλιστα «άναψαν τα αίματα» μεταξύ Αχιλλέα Δημητριάδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αχιλλέας Δημητριάδης ανέπτυσσε τις θέσεις του για το Κυπριακό, κατονομάζοντας σε κάποια στιγμή τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ως έναν από τους αναξιόπιστους. Από εκείνη τη στιγμή δεν έλειψαν οι χαρακτηρισμοί και τα υπονοούμενα μεταξύ των δύο, καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του debate.

Χαρακτηριστική ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Νίκου Χριστοδουλίδη για τα περί σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι τα στελέχη με τα οποία μιλά δεν είναι αυτά που υπέγραψαν την εν λόγω ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ευρείας αποδοχής είναι εφικτή σε άλλες χώρες.

Από την πλευρά του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαρακτήρισε αλαζονεία την αναφορά Χριστοδουλίδη περί σχηματισμού κυβέρνησης δεδομένου ότι ακόμα να διεξαχθεί β’ γύρος. Είπε ταυτόχρονα ότι πρόκειται για έπαρση να τοποθετείται για σχηματισμό κυβέρνησης με αναφορά στο ρητό «προτού καβαλιτζιέψεις μεν σούζεις τα πόδκια σου».

Αξίζει να σημειωθεί πως τους Υπουργούς Οικονομικών τους σε περίπτωση που εκλεγούν, ανακοίνωσαν οι Αχιλλέας Δημητριάδης και Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Πρόκειται για τον Σταύρο Ζένιου, στην περίπτωση του Αχιλλέα Δημητριάδη και για τον Χριστόφορο Πισσαρίδη σε περίπτωση εκλογής του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη. Υπενθυμίζεται πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε ήδη ανακοινώσει από το προηγούμενο debate, πως Υπουργός Οικονομικών του θα παραμείνει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Περισσότερα σε λίγο

Στον δεύτερο γύρο και με αξιώσεις ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, πιστεύει το Επιτελείο του: Παρουσιάζει το όραμά μας για την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: