Εκλογές στην Κύπρο: Ντιμπέιτ με περισσότερους υποψηφίους συνιστά η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από το πρώτο debate ανάμεσα στους υποψηφίους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Photo screenshot via Alpha Κύπρου.




Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου καλεί τους τέσσερις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς τη σύνθεση του τελευταίου προγραμματισμένου διακαναλικού ντιμπέιτ και να προσκαλέσουν σε αυτό κι άλλους υποψήφιους πέραν των τριών βασικών.

Τα τέσσερα κανάλια έχουν προγραμματίσει το τελευταίο ντιμπέιτ για την Παρασκευή με προσκεκλημένους μόνο τους τρεις υποψήφιους (Νεοφύτου, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη).

Η επιστολή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης προς τους διευθυντές των τεσσάρων σταθμών, ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2023, αναφέρεται στα παράπονα που έχει λάβει από τους υποψήφιους Αχιλλέα Δημητριάδη και Χρίστο Χρίστου, για τον απoκλεισμό τους από το τελευταίο ντιμπέιτ.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υπό αναφορά παράπονα, αναφέρει η Πρόεδρος της Αρχής Ρόνα Κασάπη, «σας υπενθυμίζω ότι με προηγούμενες σχετικές μου επιστολές, είχα ήδη εκφράσει την πεποίθησή μου για το γεγονός πως, η όσο το δυνατόν διευρυμένη συμμετοχή υποψηφίων, ειδικότερα σε δικαναλικές τηλεμαχίες, εξυπηρετεί άμεσα τις υποχρεώσεις σας ως τηλεοπτικοί οργανισμοί. Υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη νομοθεσία και αφορούν στην έγκυρη, σφαιρική ενημέρωση των πολιτών και την ισότιμη προβολή των υποψηφίων από τα τηλεοπτικά σας προγράμματα».

Η κυρία Κασάπη αναφέρει επίσης ότι «από επαφές που είχαμε με τους πολίτες και από μηνύματα που έχουμε λάβει, διαφάνηκε ότι η τελευταία διακαναλική τηλεμαχία που διοργανώσατε με τη συμμετοχή κι άλλων υποψηφίων, πέραν των τριών βασικών, αντιμετωπίστηκε πολύ θετικά από το τηλεοπτικό κοινό». Ως εκ τούτου, προσθέτει η Πρόεδρος της Αρχής, «και χωρίς καμία πρόθεση για παρέμβαση στη δομή των προγραμμάτων σας, ευελπιστώ ότι θα γίνουν δεύτερες σκέψεις ούτως ώστε και η επόμενη διακαναλική τηλεμαχία να συμπεριλάβει και άλλους υποψήφιους, πέραν των τριών βασικών».

Ξεκαθαρίζει τέλος, ότι η συγκεκριμένη επιστολή της δεν αναιρεί το δικαίωμα της Αρχής «να προχωρήσει και να διερευνήσει τα υπό αναφορά παράπονα και/ή άλλα που τυχόν υποβληθούν, σε σχέση με την προγραμματισμένη μετάδοση της επόμενης διακαναλικής τηλεμαχίας από τους οργανισμούς σας».

Με πληροφορίες από Philenews

Στήριξη στον Ανδρέα Μαυρογιάννη με κοινή τους δήλωση εκφράζουν 247 προσωπικότητες (λίστα)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: