Πιο σικέ δεν γίνεται: Ούτε καν σε προεκλογικό ντιμπέιτ δεν καταδέχεται να πάρει μέρος ο Πούτιν * Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, λέει ο εκπρόσωπός του…

FILE PHOTO: Ο Πούτιν προσέρχεται στο βήμα για να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση με σύνθημα «Όλοι για την νίκη». EPA/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ μαζί με τους αντιπάλους του στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις κάλπες του Μαρτίου που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος φυσικά, θα είναι ο Πούτιν…

«Όλοι μπορούν να δουν τις δηλώσεις του Πούτιν για όλες τις πτυχές της ζωής των Ρώσων σχεδόν σε καθημερινή βάση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πρόσθεσε δε ότι ο Πούτιν «διαφέρει θεμελιωδώς» από όλους τους άλλους υποψηφίους λόγω του «πολύ φορτωμένου προεδρικού του προγράμματος».

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας (CEC) κατέγραψε επίσημα τέσσερις υποψηφίους για την προεδρική κούρσα του Μαρτίου: τον Πούτιν, τον Λεονίντ Σλούτσκι του ακροδεξιού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, τον Νικολάι Χαριτόνοφ του Κομμουνιστικού Κόμματος και τον Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ του κόμματος Νέος Λαός.

  • Και οι τρεις αντίπαλοι του Πούτιν έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο μόνος υποστηρικτής της ειρήνης, ο Μπόρις Ναντέζντιν, αποκλείστηκε  την περασμένη εβδομάδα λόγω υποτιθέμενων ελαττωμάτων στις υπογραφές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. Αυτή τη στιγμή αμφισβητεί τον αποκλεισμό με προσφυγή του στο  Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας.

  • Η CEC δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ενημερώθηκε από την εκστρατεία του Πούτιν ότι δεν θα λάβει μέρος στις προεδρικές συζητήσεις στην κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

«Είναι δικαίωμα των υποψηφίων», δήλωσε η γραμματέας της CEC Ναταλία Μπουνταρίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν αναμένεται ευρέως να κερδίσει μια πέμπτη θητεία σε αυστηρά ελεγχόμενες εκλογές εν καιρώ πολέμου καθώς οι όποιες αντιπολιτευόμενες φωνές έχουν εξοντωθεί, είτε κυριολεκτικά είτε με φυλάκιση είτε με καταστολή.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία συσφίγγουν σχέσεις: Βαθιά ενόχληση και ανησυχία από τις δηλώσεις Τραμπ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: