Δίπλα στους τάφους των προγόνων του στο Τατόι η τελευταία κατοικία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η τελική πράξη [video]

Στιγμιότυπο από το τρισάγιο στο Τατόι, λίγο πριν την ταφή Πηγή Glomex




Στο Τατόι γράφτηκε η τελευταία πράξη μετά την εξόδιο ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, που τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσία της οικογένειάς του και 187 υψηλών προσκεκλημένων.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του, στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Συγκεκριμένα, στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως τελέστηκε τρισάγιο και ακολούθησε ο ενταφιασμός δίπλα στους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.





Κατά τη διάρκεια της αυτοκινητοπομπής, μοτοσικλετιστές και περιπολικά της Αστυνομίας έκαναν συνεχώς έλεγχο της διέλευσης, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθεί την πομπή και θα δίνει εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προσωρινούς περιορισμούς για την κυκλοφορία drones, από τις 4:00 το πρωί με 5:00 το απόγευμα, στον εναέριο χώρο, συγκεκριμένων περιοχών στο κέντρο και στα βόρεια της Αττικής, προβλέπει ΝΟΤΑΜ, που εκδόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.




Επίσης, είναι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο και διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, σε όλο το μήκος της Μητροπόλεως.

Ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ως είθισται στην Ελλάδα, με ψαρικά.

Αρκετοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Τατόι για την ταφή του.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Στη Μητρόπολη η σορός του τέως βασιλιά: Oλοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα, το τελετουργικό μέχρι την ταφή στο Τατόι [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: