Διαγράφονται Εδεκίτες που υποστηρίζουν τον Χριστοδουλίδη και τον Μαυρογιάννη: Ανάμεσα τους και ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου;

Ο κ. Γιώργος Κολοκασίδης (στο βήμα) υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές Εκλογές of 2023. Μαζί του στρατεύθηκε και ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου (τρίτος από αριστερά). Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Για τα μάτια των προεδρικών υποψηφίων, Νίκου Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, έρχονται τις αμέσως επόμενες μέρες διαγραφές και στην ΕΔΕΚ, μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου και αφού προηγουμένως, ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο είπε πως δεν τίθεται θέμα διαγραφών.

Γίνεται λόγος για διαφανή απόφαση των συλλογικών οργάνων, προσθέτοντας πως είναι απόδειξη ότι δεν άγονται και φέρονται από τον κ. Σιζόπουλο, ενώ, αναφέρθηκαν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Τάττης στο Σίγμα, η εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου, ανέφερε ότι «με βάση τα όσα συμβαίνουν και τα όσα έγιναν χθες με την υποβολή των υποψηφιοτήτων, υπάρχουν δυστυχώς περιπτώσεις στις οποίες οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε αυτόματα ως πολιτικό γραφείο των όσων προνοεί το άρθρο 17».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει για την ώρα γύρω στα 10 με 15 άτομα και υπάρχουν μέσα πρόσωπα που στηρίζουν δημόσια τόσο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, όσο και τον Γιώργο Κολοκασίδη.

Αν και για κάποιους γίνεται έλεγχος, κατά πόσον εξακολουθούν να υπάρχουν στο μητρώο ή αν διεγράφησαν στο παρελθόν, κάποια εκ των ονομάτων που τέθηκαν είναι αυτά των Κωστή Ευσταθίου, Λεύκιου Δοράτη και Γιάννη Λούβαρη, ενώ, στη λίστα δεν περιλαμβάνεται ο Γιώργος Βαρνάβα, καθώς, παρά το ότι κατηγορείται για αντικομματική συμπεριφορά, στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Για προειλημμένη απόφαση ενός άφωνου πολιτικού γραφείου που στερείται λαϊκής νομιμοποίησης, κάνει λόγο ο Κωστής Ευσταθίου, στηλιτεύοντας το ότι δεν γνωρίζουν καν, ποιοι είναι ακόμη μέλη του κόμματος.

Όπως διερωτήθηκε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Σίγμα, «τελικά ο κ.Χριστοδουλίδης είναι υποψήφιος της ΕΔΕΚ ή υποψήφιος τον οποίο υποστηρίζει η ΕΔΕΚ; Διότι, αν ήταν υποψήφιος της ΕΔΕΚ να κατανοήσω την αντίδραση του πολιτικού γραφείου και του Σιζόπουλου. Αν είναι όμως υποστήριξη, για ποιο λόγο δηλαδή αυτή η αντίδραση;»

Γραπτές ενημερώσεις στους διαγραφέντες θα δοθούν αρχές της επόμενης βδομάδας.

  • Διαγράφει 10 μέλη που στηρίζουν άλλους υποψηφίους

Μέλη της ΕΔΕΚ τα οποία αποφάσισαν να στηρίξουν δημόσια άλλους υποψηφίους, από αυτόν που αποφάσισε να στηρίξει το κόμμα, θα απωλέσουν την ιδιότητα του μέλους, δήλωσε στο Τρίτο Πρόγραμμα ο γενικός Διευθυντής της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης.

Σημείωσε πως η απόφαση έχει παρθεί ομόφωνα σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου την Πέμπτη.

Ερωτηθείς εάν η απόφαση αφορά τον βουλευτή του κόμματος, Κωστή Ευσταθίου, ο οποίος πρότεινε την υποψηφιότητα του Γιώργου Κολοκασίδη, ο κύριος Σολομωνίδης είπε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου και ότι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν γραπτώς τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια, είπε, τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα από την ΕΔΕΚ.

Ο κύριος Σολομωνίδης ανέφερε, ακόμη, ότι η απόφαση αφορά δέκα περίπου μέλη του κόμματος και ότι ο Γιώργος Βαρνάβα δεν εμπτίπτει σε αυτήν την κατηγορία.

Σήμερα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου: Αγώνας για να κρατηθεί ο τόπος ελληνικός και χριστιανικός… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: