Δεν έπεισε την ανακρίτρια ο «Μάξιμος Σαράφης»: Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του [video]

Photo via Glomex




Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis ο “Μάξιμος Σαράφης”.

Φέρεται ότι ο κατηγορούμενος δεν κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια και απάντησε μόνο στις προφορικές ερωτήσεις της. Ανακριτής και Εισαγγελέας, μετά από πολύωρη απολογητικά διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, έκριναν ότι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση πρέπει να κρατηθεί προσωρινά .

Αντίθετα για τους δύο συγκατηγορουμένους του Φιλίστωρως Δεστεμπασίδη (“Μαξιμος Σαράφης”), που απολογήθηκαν μετά από αυτόν σήμερα, κρίθηκε ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για βαριές κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Ο δικηγόρος του “Σαράφη”, Κωνσταντίνος Γώγος ανέφερε πως «το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από πολιτικά στελέχη που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε σήμερα είναι μόνο η αρχή της ποινικής διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν την ενοχή όχι. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ίδιος εξέδωσε φοβάται για τη ζωή του».







Απολογείται ο «Μάξιμος Σαράφης»: Αρνείται εμπλοκή του σε κύκλωμα εξαπάτησης επιχειρηματιών και εκφράζει φόβους για τη ζωή του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: