Ασφυκτιά το βρετανικό σύστημα υγείας: Επτά εκατομμύρια πολίτες σε λίστες αναμονής για νοσοκομεία

FILE PHOTO: Στρατιώτες θα τοποθετηθούν σε νευραλγικούς τομείς όπως τα ασθενοφόρα ή η συνοριακή αστυνομία. EPA, ANDY RAIN




Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αγγλία (NHS) προγραμματίζει την έναρξη της μεταφοράς χιλιάδων ασθενών σε μονάδες φροντίδας, αλλά και άλλες δομές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε μία προσπάθεια να ελευθερωθούν νοσοκομειακές κλίνες για τις οποίες υπάρχει άμεση ανάγκη, στη διάρκεια ενός από τους πιο σκληρούς χειμώνες, αναφορικά με τον αριθμό των νοσηλειών.

Ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ ανακοίνωσε χθες (Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου) ότι θα διατεθούν 200 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να αγοραστούν κρεβάτια σε οίκους φροντίδας, ξενώνες, ιδιωτικά νοσοκομεία και ξενοδοχεία, επιτρέποντας σε περισσότερους ασθενείς να πάρουν εξιτήριο πιο γρήγορα.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που επτά εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες βρίσκονται σε λίστα αναμονής για νοσοκομεία, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι περίπου 13.000 ασθενείς χρησιμοποιούν κρεβάτια που δεν χρειάζονται.

Ο υπουργός εξήγγειλε επίσης την αναβάθμιση και επέκταση των νοσοκομείων, έργα για τα οποία θα δεσμευθούν 50 εκατομμύρια λίρες.

«Εγώ και η κυβέρνηση λυπούμαστε που η εμπειρία ορισμένων ασθενών και ανθρώπων που εργάζονται στην επείγουσα περίθαλψη ήταν άσχημη τις τελευταίες εβδομάδες. Δε χωρά  αμφιβολία ότι διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους στην υγεία και την περίθαλψη», δήλωσε ο Στιβ Μπάρκλεϊ και πρόσθεσε ότι θα εξασφαλίσει κρεβάτια σε κοινωνικές εργατικές κατοικίες προκειμένου να πάρουν εξιτήριο άμεσα τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι που δεν χρειάζεται να είναι εκεί.

«Αυτό θα απελευθερώσει κρεβάτια σε θαλάμους νοσοκομείων, γεγονός που θα επιτρέψει να μπουν ασθενείς στα επείγοντα τμήματα κι αυτό με τη σειρά του θα ξεμπλοκάρει τις καθυστερήσεις στα ασθενοφόρα», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: THE SUN

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου: Πώς και πότε η χρήση αντιβιοτικών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισής της

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: