Wendigo, ο μινώταυρος της Aμερικής: Το Τέρας με την ακόρεστη πείνα για ανθρώπινη σάρκα [video]

Απεικόνιση ενός Wendigo Πηγή youtube.com/watch?v=NmbIaDgSnQo&ab_channel=Grunge




Το Wendigo είναι ένα τρομακτικό πλάσμα των θρύλων των ιθαγενών της Αμερικής των Algonquian. Λεγόταν ότι καταβροχθίζει ανθρώπινη σάρκα για να επιβιώσει έναν σκληρό χειμώνα.

Είναι όμως μόνο μέρος της μυθολογίας των ιθαγενών της Αμερικής ή υπάρχουν πραγματικά ανθρωποειδή κανίβαλοι που περιμένουν στα δάση το επόμενο θύμα τους;

Οι Algonquians είναι μερικές από τις πιο εκτεταμένες και πολυάριθμες ομάδες των Ιθαγενών Αμερικανών στη Βόρεια Αμερική και κάποτε ζούσαν σε όλη την ακτή του Ατλαντικού και την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών.

Ωστόσο, πλάσματα που μοιάζουν με Wendigo βρίσκονται επίσης στους θρύλους άλλων φυλών των ιθαγενών της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων των Algonquians, των Iroquois .

Μεταξύ αυτών των λαών, ένα πλάσμα γνωστό ως Stonecoat έχει κάποιες ομοιότητες με το Wendigo. Τι είναι όμως το Wendigo;

Η ακόρεστη πείνα ενός Wendigo

Σε χονδρική μετάφραση, η λέξη Wendigo (επίσης γράφεται Windigo και Windego) σημαίνει «το κακό πνεύμα που καταβροχθίζει την ανθρωπότητα». Μια άλλη μετάφραση, που λέγεται ότι έγινε από έναν Γερμανό εξερευνητή γύρω στο 1860, εξισώνει τη λέξη Wendigo με «κανίβαλο».

Λέγεται ότι ο Wendigoag έχει μια ακόρεστη πείνα για ανθρώπινη σάρκα – όση σάρκα και να τρώνε, παραμένουν πεινασμένα.

Αυτή η πείνα αντικατοπτρίζεται στην εμφάνισή τους, και κατά συνέπεια τα Wendigo περιγράφονται ως εξαιρετικά αδύνατα. Παρά την αδύνατη σωματική διάπλασή τους, οι Wendigo περιγράφονται από ορισμένους ως γίγαντες, με ύψος περίπου 4,5 μέτρα (14,8 πόδια).

Αν και υπάρχουν μικρές παραλλαγές ως προς τη φυσική περιγραφή αυτού του πλάσματος μεταξύ των διαφορετικών λαών Algonquian, είναι γενικά αποδεκτό ότι ο Wendigo έχει λαμπερά μάτια, μακριά κιτρινισμένα κυνόδοντα και μακριές γλώσσες. Τα περισσότερα Wendigo λέγεται επίσης ότι έχουν χλωμό και κιτρινωπό δέρμα, αν και άλλοι λένε ότι είναι μπερδεμένα με τρίχες ή έχουν δέρμα σε αποσύνθεση.

Οι θρύλοι λένε ότι ο Wendigo ήταν κάποτε ανθρώπινα όντα. Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή εκδοχή της ιστορίας, ένα Wendigo σχηματίζεται κάθε φορά που ένας άνθρωπος καταφεύγει στον κανιβαλισμό, ακόμα κι αν αυτό έγινε για να επιβιώσει. Όταν ένα άτομο καταναλώνει τη σάρκα ενός άλλου ανθρώπου, πιστεύεται ότι τον νικούν τα κακά πνεύματα και μεταμορφώνονται σε Wendigo.

Συμφωνία με τον διάβολο

Σε μια άλλη εκδοχή της ιστορίας, ο πρώτος Wendigo λέγεται ότι ήταν ένας πολεμιστής που έκανε συμφωνία με τον Διάβολο. Για να σώσει τη φυλή του, έδωσε την ψυχή του και μεταμορφώθηκε σε Wendigo. Όταν επικράτησε ειρήνη, δεν χρειαζόταν ένα τόσο τρομερό πλάσμα έτσι ο πολεμιστής εκδιώχθηκε από τη φυλή του και αναγκάστηκε να ζήσει ως παρίας.

Μερικοί πιστεύουν ότι το ανθρώπινο άτομο συνεχίζει να κατοικεί μέσα στο Wendigo, ειδικά εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεται η καρδιά του. Αυτό το άτομο είναι παγωμένο και ο μόνος τρόπος να σκοτώσεις ένα Wendigo είναι να σκοτώσεις και τον άνθρωπο μέσα του. Μερικοί θρύλοι αναφέρουν ότι το παγωμένο άτομο διασώθηκε με επιτυχία από το εσωτερικό του πλάσματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, ο θάνατος είναι ο μόνος τρόπος για να ελευθερωθεί ένα άτομο από το Wendigo.

Το Wendigo πιστεύεται ότι περιφέρεται στα δάση όπου ζούσαν οι Algonquians. Οι κάτοικοι των δασών που εξαφανίστηκαν με τα χρόνια φημολογούνταν ότι είχαν φαγωθεί από αυτά τα τέρατα. Πολλές θεάσεις Wendigo έχουν αναφερθεί με την πάροδο του χρόνου, όχι μόνο από ιθαγενείς Αμερικανούς, αλλά και από λευκούς αποίκους.

Για παράδειγμα, μεταξύ του τέλους του 1800 και του 1920, ένα Wendigo λέγεται ότι εμφανίστηκε κοντά σε μια πόλη που ονομάζεται Roseau στη βόρεια Μινεσότα. Έχει υποστηριχθεί ότι κάθε φορά που γινόταν μια θέαση αυτού του πλάσματος, ακολουθούσε ένας απροσδόκητος θάνατος. Οι εμφανίσεις, ωστόσο, τελικά σταμάτησαν και τα πράγματα επανήλθαν στην κανονικότητα.

Η πίστη στο Wendigo αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος της αμερικανικής πίστης στο υπερφυσικό, με 1 στους 8 Αμερικανούς να έχει παραδεχτεί ότι κάνει μια ψυχική ανάγνωση, σύμφωνα με το Psychic Guild.

Με πληροφορίες από anvient-origins.net

«Εξορκισμός» των κακών πνευμάτων, περίτεχνοι χοροί και άφθονο φαγοπότι στους δρόμους: Τα πιο γνωστά πρωτοχρονιάτικα έθιμα της Λάρισας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: