Τουρκικό θράσος για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας: Η ανοχή των Αμερικανών και της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει… (video)

FILE PHOTO: Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης πυραύλου sea sparrow στην πρόσφατη άσκηση που έγινε από τις Ένοπλες Δυνάμεις στα νερά της Μεσογείου, εντός των θαλασσίων ζωνών του παράνομου Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας την Πέμπτη 1/12/2022 απεφάνθει: Το συντομότερο δυνατόν η Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητες στρατικοποίησης των νησιών μας.

Αυτό και αν αποτελεί ανατολίτικο θράσος!

Το αναφέρετο δικαίωμα της χώρας μας στη αυτοάμυνα όπως προβλέπεται από το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών,  ενοχλεί τον Ερντογάν και όλο το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της γειτονικής χώρας, τους ενοχλεί γιατί μπαίνει εμπόδιο στην υλοποίηση των στόχων τους που αναφέρονται στον Εθνικό Όρκο του 1920.

Γιατί η αυτοάμυνα αποτελεί φραγμό στον νεοθωμανικό επεκτατισμό του Ερντογάν που χωρίς ίχνος σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο και στις Διεθνείς Συμβάσεις, με περίσσιο θράσος ενεργεί με την ανοχή δυστυχώς όλης της Διεθνούς Κοινότητας ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ αλλά κυρίως της Ε.Ε.

Αυτή η ανοχή των Η.Π.Α και της Ε.Ε δίνει το δικαίωμα στον Ερντογάν ανενόχλητος:

  • Να έχει Τουρκοποιήσει την Ιμβρο και την Τένεδο κατά παράβαση του άρθρου 14 της Συνθήκης της Λωζάνης
  • Να κατέχει 48 χρόνια, το 40% του Κυπριακού εδάφους, χώρα κράτος μέλος της Ε.Ε και να απειλεί καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
  • Να εισβάλει στην Συρία και το ΙΡΑΚ
  • Να έχει μετατρέψει σε Τουρκικό προτεκτοράτο τη Δυτική Λιβύη,
  • Να ανακαλύπτει Γαλάζιες Πατρίδες
  • Να καννιβαλίζει το Δίκαιο της Θάλασσας με το Τουρκολυβικό Μνημόνιο.
  • Να παραβιάζει καθημερινά τον Ελληνικό Εναέριο χώρο και τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα
  • Να απειλεί με Casus Belli από το 1995 τη χώρα μας εάν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια που είναι νόμιμο δικαίωμα της σύμφωνα με τις διατάξεις για το Δίκαιο της θάλασσας, όταν η ίδια το έχει εφαρμόσει στο Εύξεινο Πόντο.

Ο Ερντογάν και όλο το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας εγκαλεί την Ελλάδα ότι με την στρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου απειλείται δήθεν η εδαφική ακεραιότητα της χώρας τους:

α) Όταν αυτή η χώρα έχει αναπτύξει την 4η Στρατιά του Αιγαίου απέναντι από τα νησιά μας με εκατοντάδες αποβατικά σκάφη.

β) Όταν αυτή η χώρα μας απειλεί ότι θα έλθουν κάποια νύκτα.

γ) Όταν αυτή η χώρα έχει αναπτύξει τους πυραύλους Typhoon και μας θυμίζουν ότι το βεληνεκές τους μπορεί να πλήξει την Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

δ) Όταν αυτή η χώρα διεκδικεί 152 νησιά από την πατρίδα μας κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης που με σαφήνεια αναφέρεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά που ανήκουν στη Τουρκία είναι μόνο αυτά που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

ε) Όταν αυτή η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και απειλεί την πατρίδα μας που είναι επίσης κράτος μέλος του ΝΑΤΟ με πόλεμο, διεκδικώντας παράνομα να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να υφαρπάξει τον πλούτο μας.

στ) Όταν αυτή η χώρα, παίζοντας στη κυριολεξία με τον ανθρώπινο πόνο, εργαλειοποιεί καθημερινά τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, με τα γνωστά αποτελέσματα να χάνονται εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές στα νερά του Αιγαίου, εισπράττοντας ταυτόχρονα δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε.

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά της η Τουρκία πως αντιμετωπίζεται από τη διεθνή κοινότητα;

Οι μεν ΗΠΑ συνήθως αντιδρούν στη λογική του Πόντιου Πιλάτου με τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων του Υπουργείο των Εξωτερικών και του Πενταγώνου και ευτυχώς που υπάρχει ο Φιλέλληνας Γερουσιαστής Μενέντεζ που λέει τα πράγματα με το όνομα τους και αγωνίζεται για τα Ελληνικά συμφέροντα.

  • Η δε Ε.Ε πέρα από λεκτικές καταδίκες δεν της επιβάλλει κυρώσεις, απεναντίας οι μεγάλες χώρες Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, χωρίς κανένα δισταγμό και ηθικό φραγμό, την εξοπλίζουν με τα πλέον προηγμένα οπλικά συστήματα διασφαλίζοντας έτσι τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Με αυτά τα δεδομένα καλώς η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των περιφερειακών συμμαχιών που ξεκίνησαν από το 2012 και υπέγραψε με την Γαλλία την αμυντική συμφωνία με ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής. Ταυτόχρονα η ενίσχυση των Ε.Δ διαμόρφωσε συνθήκες ώστε η χώρα μας να είναι ισχυρή δύναμη αποτροπής και να αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα σταθερότητας στο Αιγαίο και την Ν.Α Μεσόγειο.

Στην ακραία αυτή ρητορική όχι μόνον του Ερντογάν αλλά και όλου του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και με τις ορδές των προσφύγων και λαθρομεταναστών να καταλήγουν μέσω των διακινητών στα νησιά μας, η Αυτοδιοίκηση που υφίσταται όλη αυτή την πίεση παραμένει απλός θεατής.

Τα τρία τελευταία χρόνια μετά την επιτυχία στον Έβρο και στο Αιγαίο με την Ελληνική Ακτοφυλακή καθημερινά, να αποτρέπει διακινητές και να σώζει ζωές εκατοντάδων προσφύγων  και λαθρομεταναστών, εμείς οι Αυτοδιοικητικοί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελλόριζο μέχρι σήμερα δεν αντιδράσαμε πολιτικά.

Γι αυτό σήμερα εμείς οι Δήμαρχοι ως επικεφαλής των τοπικών κοινωνιών που οι συνδημότες μας υφίστανται αυτή την πίεση, αφ΄ ενός των καθημερινών απειλών άσκησης βίας αφ’ ετέρου την ανθρώπινη πίεση όταν βλέπεις παιδιά , γυναίκες, ανήμπορους, να φθάνουν στις πόρτες των σπιτιών μας , επιβάλλεται να υψώσουμε το ανάστημα μας και να αντιδράσουμε προς την ηγεσία της Ε.Ε η οποία οφείλει επιτέλους να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία του Ερντογάν.

Δεν αρκούν οι λεκτικές καταδίκες όταν ο Ερντογάν και όλο το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και κατέχει το 40% του Κυπριακού εδάφους 48 χρόνια τώρα με 40 χιλ. στρατό κατοχής και οι δύο χώρες είναι μέλη της Ε.Ε.

Γι αυτό επιβάλλεται να συντονιστούμε όλοι οι Δήμαρχοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μαζί με τους δύο Περιφερειάρχες μας και να βρεθούμε σ’ ένα από τα φιλόξενα νησιά μας και να αποφασίσουμε ως αυτοδιοίκηση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την ηγεσία της Ε.Ε και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

  • Όταν όλοι εμείς βρεθούμε ενωμένοι μπορούμε να πείσουμε τους ιθύνοντες της Ε.Ε , ανεξάρτητα από αυτό που κάνει η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα στις Ευρωομάδες που ανήκουν , ότι δεν αρκούν οι λεκτικές καταδίκες στις καθημερινές απειλές του Ερντογάν, αλλά πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές κυρώσεις όπως κάνουν οι Ευρωπαίοι στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Εμείς οι νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου μπορούμε να πείσουμε  τους Ευρωπαίους τι σημαίνει η λαϊκή παροιμία: “Ο κακός χρόνος περνά ο κακός γείτονας όχι” και για αυτό πρέπει αυτό τον κακό γείτονα να τον αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με τον ανάλογο τρόπο.

Να τους πείσουμε και να συνειδητοποιήσουν ότι εδώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν είναι μόνο τα Νοτιοανατολικά σύνορα της Ελλάδας αλλά είναι και τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε, μιας και ο Υπουργός των Εξωτερικών του Ισλαμοφασιστικού καθεστώτος της γειτονικής χώρας, μιλώντας στη Ρώμη στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μεσόγειο, μας είπε και αυτό!! Ότι τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία και όχι από την Ελλάδα. Αν αυτό δεν είναι ανατολίτικο θράσος τότε έχουν χάσει πλέον το νόημα τους οι λέξεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ
Κάλυμνος 13/12/2022

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Οταν αφαιρούνται σελίδες από βιβλία, αυτά δεν έχουν πλέον καμία αξία: Η δικαστική απόφαση για Ιγνατίου-Βενιζέλο που ξεγύμνωσε ένα “συγγραφέα”…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ποιοι είχαν συμφέρον να “τινάξουν” στον αέρα την ενωμένη Ευρώπη; Το Κατάρ; η Τουρκία; Το Αζερμπαϊτζάν; Και οι τρεις μαζί;φωσε” και που μπορεί να φτάσει;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: