Τα μηνύματα του 112 πέφτουν… βροχή: Προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ηπειρο, Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία και Πάτρα

FILE PHOTO: Θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο. . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα φέρνει μαζί της η κακοκαιρία «Γαία» ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα από σήμερα έως τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής.

Λίγο πριν από τις 20:45 οι κάτοικοι της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με αυτό από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις μεσημβρινές ώρες της 11ης Δεκεμβρίου, προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Σε Αμφιλοχία και Αιτωλοακαρνανία

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους της Αμφιλοχίας κι άλλων περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-άνεμοι) από τα μεσάνυχτα έως μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε Αμφιλοχία και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Σε Ηπειρο και Κέρκυρα

Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 είχε σταλεί και  στους κατοίκους της Ηπείρου και της Κέρκυρας, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους  έως τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, το γραπτό μήνυμα που εστάλη στα κινητά αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες -άνεμοι) από σήμερα το απόγευμα έως τις μεσημβρινές ώρες της 11/12 σε Ήπειρο, Κέρκυρα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aπετράπη απόπειρα απόδρασης δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού: Eίχαν κόψει τα κιγκλιδώματα του κελιού τους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: