Η «εξέγερση των τσιγγάνων»: Σοβαρά επεισόδια στη Δυτική Θεσσαλονίκη με φωτιές, χημικά και πυροβολισμούς, κλειστή η Εθνική οδός και σε Μέγαρα – Ζευγολατιό [βίντεο]

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Ρομά και δυνάμεις των ΜΑΤ στην οδό Πόντου στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Photo screenshot via ΟPEN TV




Σκηνικό χάους επικρατεί αυτήν την ώρα επί της οδού Πόντου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, με σοβαρά επεισόδια να σημειώνονται μεταξύ ατόμων Ρομά και δυνάμεων των ΜΑΤ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους συγκεντρωμένους πυροβόλησε με καραμπίνα κατά των αστυνομικών.

Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Ιπποκράτειο και την Καμάρα όσο και σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πριν από λίγο περίπου 100 Ρομά άναψαν φωτιές κοντά στο κτίριο της διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, επί της οδού Πόντου και έστησαν  οδοφράγματα. Επίσης, πυρπόλησαν δύο οχήματα εκσκαφέων, σε ένα σκηνικό μεγάλης έντασης.




Στο σημείο έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία στέλνει στο σημείο δυνάμεις.

Συγκεντρώσεις και σε Περαία- Χαλκηδόνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού, βρίσκεται σε εξέλιξη και στο ύψος του καταυλισμού «Τσαΐρια» των ρομά, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, 20 με 25 άτομα έχουν κλείσει την οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν βάλει φωτιά σε αντικείμενα.

Ανάλογη συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη και στη Χαλκηδόνα, με τη συμμετοχή περίπου 20 ατόμων.

Eνταση και σε Ζευγολατιό – Μέγαρα

Ενταση όμως επικρατεί και στην Αττική και την Κορινθία. Αυτή την ώρα έχει κλείσει η Ε.Ο Κορίνθου- Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, (και στα δύο ρεύματα) με Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, εκτροπή της κυκλοφορίας προς την Παλαιά εθνική γίνεται από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου έως τον κόμβο στο Κιάτο.

Επίσης κλειστή είναι η Εθνική Οδός και στο ύψος των Μεγάρων στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες, έχουν ανάψει φωτιές ενώ και στις δύο περιοχές έχουν σπεύσει  αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: thestival.gr , korinthostv.gr

Κυκλοφοριακό σταυρόλεξο: Εκλεισαν Πανεπιστημίου και Μεσογείων λόγω πορείας για τον Γρηγορόπουλο και επεισοδίων από Ρομά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: