Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο: Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα και Σχιστό

FILE PHOTO: Φωτογραφία απο την επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στο Ζεφύρι την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Πυρά κατά αστυνομικών, κατά πληροφορίες με καραμπίνες, έριξε ομάδα ατόμων στη Λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Την πληροφορία μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Εστία έντασης υπάρχει και στην περιοχή των Μεγάρων και πιο συγκεκριμένα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όπου συγκεντρωμένοι έχουν πυρπολήσει αυτοκίνητο. Το σημείο επιχειρούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά δέχονται καταιγισμό από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε και στην περιοχή του Σχιστού στον Κορυδαλλό με νεαρούς Ρομά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί άναψαν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και σε λάστιχα στην οδό Δερβενακίων.

Στο σημείο έσπευσαν σπεύσει αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.




Λόγω των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ποταμού από το ύψος της Καραολή & Δημητρίου, έως την Δερβενακίων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, ‘Ανω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

 

Πυροβολισμός κατά Ρομά: Η μοτοσικλέτα αναπήδησε στο οδόστρωμα υποστηρίζει ο αστυνομικός [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: