“Πήραν φωτιά” τα τηλέφωνα για τις Αρχιεπισκοπικές: Χιλιάδες κλήσεις σε πιστούς από τα επιτελεία των υποψηφίων για να εξασφαλίσουν την ψήφο τους

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου. Photo screenshot via ΑLPHA Κύπρου




Προεκλογικός πυρετός στην Κύπρο για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Τις τελευταίες ημέρες τα επιτελεία των υποψηφίων γονάτισαν κυριολεκτικά στους ψηφοφόρους με τηλεφωνικές κλήσεις ζητώντας την ψήφο τους, γράφει ο Βάσος Βασιλείου στον Φιλελεύθερο.

Τα επιτελεία δεν περιορίζονται μόνο στην επαρχία των υποψηφίων αλλά και σε πέραν αυτών, ευελπιστώντας κυρίως ότι θα πείσουν όσους δεν αποφάσισαν ακόμη ή όσους δεν είχαν πρόθεση να ψηφίσουν.

Τα μηνύματα για κάποιους κρίνονται ως πολύ θετικά, ενώ άλλοι λαμβάνουν μεν θετικά μηνύματα αλλά είναι επιφυλακτικοί για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιοι ψηφοφόροι να τάζουν σε όλους την ψήφο τους.

Κάτι άλλο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι και η δράση μελών επιτελείων εντός και εκτός των ιερών ναών, κυρίως από άτομα τα οποία εκκλησιάζονται συχνά και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ενορία τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα άτομα αυτά συνοδεύονται και από τοπικούς παράγοντες οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν.

Ρόλο στην όλη προσπάθεια διαδραματίζουν και οι ιερείς, γι’ αυτό το κάθε επιτελείο προσπαθεί να επιβεβαιώσει ότι η δράση κάποιων ιερέων δεν στρέφεται εναντίον του υποψηφίου τους.

Πάντως, σε κάποιες εκκλησίες φαίνεται ότι προκλήθηκαν αντιδράσεις όταν οι πιστοί ενημερώθηκαν πως την προσεχή Κυριακή, μέρα των εκλογών για ανάδειξη του Τριπροσώπου, τα μνημόσυνα θα γίνουν στις 8.30 π.μ. αντί αργότερα, οπόταν θεωρούν ότι θα προκληθεί αναστάτωση.

Πιστοί υπέδειξαν επίσης, ότι η προσεχής Κυριακή, εορτή των Προπατόρων θεωρείται μεγάλη για να «κοπεί στη μέση» και διερωτήθηκαν γιατί να μην ολοκληρωθεί η θεία λειτουργία στις 9 π.μ. αφού θα υπάρχει άλλη μια ώρα ως την έναρξη της ψηφοφορίας.

Βεβαίως, για να υπάρχει ψηφοφορία και να διεξαχθεί απρόσκοπτα, πέραν των άλλων απαιτείται όπως μη ανακύψουν εμπόδια, όπως είναι για παράδειγμα η πιθανή διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Για να αποφευχθούν τυχόν παρατράγουδα από τυχόν διακοπή της παροχής, ο Γενικός Έφορος Εκλογών κ. Γιάννος Χαριλάου επικοινώνησε τόσο με τον διευθυντή της Αρχής Ηλεκτρισμού όσον και με το αρμόδιο υπουργείο και ζήτησε όπως, σε περίπτωση απεργιακών μέτρων, μη διακοπεί η παροχή ρεύματος στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Χαριλάου ερωτηθείς σχετικά από τον «Φ», ανέφερε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εκλογές.

ΠΗΓΗ: philenews.gr

To βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για τα Κατεχόμενα: Πρώτα άρση της απομόνωσης και σε βάθος χρόνου αναγνώριση του ψευδοκράτους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: