To βρώμικο σχέδιο Ερντογάν για τα Κατεχόμενα: Πρώτα άρση της απομόνωσης και σε βάθος χρόνου αναγνώριση του ψευδοκράτους

FILE PHOTO: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον ισλαμιστή Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. EPA/TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT




Πρώτα άρση της λεγόμενης απομόνωσης των κατεχομένων και σε βάθος χρόνου η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης που εφαρμόζει η Τουρκία σε σχέση με το Κυπριακό, όπως αυτός καταγράφηκε από τον Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος ανέλαβε προσφάτως ως νέος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, γράφει στον Φιλελεύθερο ο συνάδελφος Ανδρέας Πιμπίσιης.

Ο Μετίν Φεϊζίογλου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του στα κατεχόμενα φρόντισε, μέσω συνέντευξης στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή και το τουρκοκυπριακό ΤΑΚ, να παρουσιάσει την πολιτική της Άγκυρας στα κατεχόμενα (πηγή Κίπρις Ποστασι/ΓΤΠ).

Ο Φεϊζίογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα σπάσει πλέον η απομόνωση κατά της ‘τδβκ’», και «θα αρθεί και θα υλοποιηθεί και η αναγνώριση με τον καιρό».

Σημειώνοντας ότι όνειρό του είναι να έρθει και ηλεκτρισμός με καλώδια μετά το νερό που ήρθε από την Τουρκία στα κατεχόμενα και ότι θα καταβάλει προσπάθεια γι’ αυτό, ο Φεϊζίογλου είπε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια για αναγνώριση της «τδβκ» και άρση της απομόνωσης και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πρέπει να εργαστούν για να αποκτήσει η «τδβκ» μια δομή αυτάρκη που να στέκεται στα δικά της πόδια.

Ο Φεϊζίογλου αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του αντιπροέδρου της Γκάμπια και τη συνάντηση που είχε με τον Ερσίν Τατάρ:

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ομοίως, η τδβκ έγινε μέλος παρατηρητής με το όνομά της που υπάρχει στο σύνταγμα στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Ως κράτος, όχι ως κοινότητα, ως τμήμα. Αυτό σημαίνει πως με αυτό τον τρόπο τυγχάνει αποδοχής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με την τρομερή πολιτική αποφασιστικότητα του προέδρου της δημοκρατίας μας, με την τρομερή διπλωματία του υπουργού των εξωτερικών μας».

Συνεχίζοντας προήγγειλε κινήσεις από τα κράτη μέλη του ΟΤΚ «που θα σπάζουν την απομόνωση, που θα την ξεπερνούν».

Η Τουρκία είναι σε ένα σημείο που δεν θα μπορούσαν να παραγνωρίσουν οι παίκτες που θέλουν να κάνουν σχέδια σε αυτή την περιοχή.

Σε εξάρτηση με αυτό, πρέπει να γίνει αποδεχτό πλέον ότι αναμφίβολα μέσα στη διαδικασία αυτή θα σπάσει, θα αρθεί η απομόνωση κατά της τδβκ και θα πραγματοποιηθεί η αναγνώριση με τον καιρό. Προς τα εκεί πάει η διαδικασία».

Αναφερόμενος στο θέμα των Βαρωσίων σημείωσε πως η περιοχή βρίσκεται στην κυριαρχία του ψευδοκράτους, ενώ υπογράμμισε πως στη διαδικασία ανοίγματος της περίκλειστης πόλης έχει να παίξει ρόλο και η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» η οποία «θα κάνει βήματα λαμβάνοντας υπόψη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα παρέχει τη στήριξη που χρειάζεται σε αυτό. «Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για εμάς, όχι ένα ζήτημα», είπε.

Υποστήριξε ακόμα ότι όλοι οι ισχυρισμοί της ελληνοκυπριακής πλευράς κατά της «τδβκ», είναι άδικοι και ανεδαφικοί. «Η συμπεριφορά της γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και του κόσμου γενικά κατά της ΤΔΒΚ είναι λανθασμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Ισχυριζόμενος ότι η «τδβκ» πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει μια «νομική οντότητα» αποδεχτή ως «κράτος» σύμφωνα με τους θεμελιώδεις κανόνες του δικαίου των κρατών, ο Φεϊζίογλου υποστήριξε ότι «η αναγνώριση δεν αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρχει κάποιο κράτος».

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της Τουρκίας διεθνώς, ο Φεϊζίογλου ισχυρίστηκε: «Έχουμε τον ισχυρότερο στόλο σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων στον κόσμο.

Δηλαδή, περάσαμε προ πολλού το στάδιο να λέμε σε πολυεθνικές εταιρείες, σε ξένες εταιρείες ‘παρακαλώ βρείτε μας φυσικό αέριο, βρείτε μας πετρέλαιο’.

Παρακολουθώ και τον ελληνοκυπριακό Τύπο. Συχνά βγαίνουν άρθρα λέγοντας ‘πού είναι τα τουρκικά πλοία’, είναι περίεργοι γι’ αυτό.

Δεν δίνουν ραντάρ στην Τουρκία, φτιάχνουμε ραντάρ, δεν δίνουν πλοία, φτιάχνουμε πλοία.

Τώρα είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται υπόψη μια τέτοια χώρα; Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση μιας τέτοιας χώρας.

Επομένως, οι Ελληνοκύπριοι μπορεί να λένε ό,τι θέλουν. Η βασική δύναμη της Τουρκίας και της τδβκ είναι στο δίκαιό τους».

ΠΗΓΗ: philenews.com

Πατριωτισμός, διεκδικητικότητα και εθνική αξιοπρέπεια: Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς τον Τάσσο Παπαδόπουλο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: