Οσμή προβοκάτσιας στη Θράκη: Ο δήμαρχος Ιάσμου σε ρόλο Ερντογάν απoλύει υπαλλήλους ως «γκιουλενιστές»* Αντίδραση Βορίδη

Ο Δήμαρχος Ιάσμου (δεξιά) Οντέρ Μουμίν. Photo via facebook@ Δήμος Ιάσμου




Μία πολύ επικίνδυνη κίνηση με χαρακτηριστικά και οσμή προβοκάτσιας λαμβάνει χώρα στον Ίασμο της Ροδόπης, Δήμο με έντονο το μουσουλμανικό μειονοτικό στοιχείο που δεν ουδεμία ευθύνη έχει βεβαίως για τις πράξεις του δημάρχου της εν λόγω διοικητικής ενότητας.

Ο δήμαρχος της περιοχής Οντέρ Μουμίν προχώρησε σε καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων με τις πρωτοφανείς κατηγορίες περί «εγχώριων τρομοκρατών» και «Γκιουλενιστών», προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Ο ίδιος καλεί σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται «με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Εάν οι ενέργειες του δημάρχου αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του. 

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων, αναστολή ιδιότητας επτά υπαλλήλων και τρίμηνη διακοπή μισθών.

Η πιο πρόσφατη πράξη του μουσουλμάνου δημάρχου ήταν μάλιστα να ανακαλέσει τους αντιδημάρχους και να ζητήσει την παραίτηση ακόμη και αιρετών που θεωρεί ότι «συσχετίζονται με τη FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εκτροχιαστεί η κατάσταση. Έχουμε ένα δήμαρχο που εκτοξεύει συλλήβδην χαρακτηρισμούς για όλους τους υπαλλήλους, ότι είναι άχρηστοι, ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά ή ότι συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση. Παραπέμπει υπαλλήλους στο Πειθαρχικό χωρίς να στοιχειοθετεί τους λόγους», δήλωσε ο Δημήτρης Μάγγας, πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Όπως είχε πει, μιλώντας στις 19 Δεκεμβρίου, στο MEGA, έχει σταλεί εξώδικο στο δήμαρχο, το οποίο έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση από το υπουργείο.

«Η τελευταία κίνηση του δημάρχου ήταν να κλειδώσει το ταμείο, να φωνάξει κλειδαρά και να αλλάξει κλειδαριά, ενώ έδιωξε και την ταμία του δήμου», συμπλήρωσε ο κος Μάγγας, τονίζοντας πως πρόκειται για μία απαράδεκτη εικόνα.

Δήμαρχος σε ρόλο Ερντογάν

Προκειμένου να δικαιολογήσει(!) τις καταχρηστικές απολύσεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά του, ο δήμαρχος Ιάσμου, επικαλείται την τρομοκρατία και τους Γκιουλενιστές.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στη σελίδα του δήμου στο facebook «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών :

Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

Στο φως η εξοργιστική επιστολή που έστειλαν τα παράνομα συνεταιράκια Τουρκία και Λιβύη στον ΟΗΕ: Απόλυτη διαστροφή της αλήθειας [έγγραφο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: