Όλο και πιο βαθιά στον προσωπικό του «βούρκο» του ο Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για «κτηνωδία» στους μετανάστες

President Erdoğan addressing the Inaugural Congress of the Conference of Constitutional Jurisdictions of the Islamic World Πηγή Τουρκική προεδρία




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν έχει ένα μοναδικό χάρισμα. Κάθε φορά μπορεί να σε εκπλήττει, όλο και πιο δυσάρεστα.

Σε μια απροκάλυπτα αγωνιώδη προσπάθεια να επαναφέρει τα ποσοστά δημοφιλίας του σε ανεκτά όρια προκειμένου να ελπίζει ότι θα μπορούσε να επανεκλεγεί χρησιμοποιεί κάθε κλασσικό λαϊκιστικό τρικ που γνωρίζει.

Από την αύξηση των μισθών μοιράζοντας πληθωριστικό χρήμα ως τον φανατισμό μιας ακραίας μερίδας του ακροατηρίου του που αρέσκεται να ακούει επιθέσεις κατά της Ελλάδας.

Δεν έχει καμία σημασία προφανώς ότι πρόκειται για καταφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας: Το ακροατήριό του δεν ζητά αποδείξεις.

Σε αυτή τη λογική ο πρόεδρος Ερντογάν κατηγόρησε για μια ακόμη ημέρα την Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά της χώρας μας απέναντι στους μετανάστες «έχει φτάσει σε επίπεδο κτηνωδίας».

Μιλώντας στο συνέδριο του «Συνταγματικού Δικαστηρίου του Ισλαμικού Κόσμου» ο Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Η στάση της γείτονός μας στη Δύση Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της κτηνωδίας. Κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα φρικαλεότητα, που ξεκινά από τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγες στη μέση της θάλασσας μέχρι την απώθηση των μεταναστών με βασανιστήρια και ληστείες». Επιπλέον οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν καμία ουσιαστική αντίδραση σε αυτή τη κακομαθημένη συμπεριφορά και τη σκληρότητα της Ελλάδας».

«Πέρα από μερικές καταδικαστικές δηλώσεις, δεν έχουμε δει καμία προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών. Είμαστε όλοι βαθιά θλιμμένοι από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία μπροστά στις εικόνες ντροπής που συναντάμε στις προσφυγικές δομές, που θυμίζουν τα Ναζιστικα στρατόπεδα στα σύνορα. Παρατηρούμε παρόμοια στάση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Και το…ανέκδοτο της ημέρας

Σε κάποιο άλλο σημείο της ομιλίας του, όπως μεταδίδεται από την ίδια την τουρκική προεδρία, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε:

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων χωρών όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στις ελευθερίες και τη δικαιοσύνη»

Με πληροφορίες από Anadolu

Ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου για τις προκλήσεις της Αγκυρας: «Απαράδεκτο μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να απειλεί ένα άλλο μέλος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: