Όλη η Ρωσία στο χακί για να χορτάσει η κρεατομηχανή του Πούτιν: Στο 1,5 εκατ. αυξάνει το στράτευμα – ανεβάζει όρια ηλικίας

FILE PHOTO: O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνομιλεί με υψηλόβαθμους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. EPA/VALERY SHARIFULIN/ KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT




Σε άλλο ένα στημένο σκηνικό “διαλόγου” του Πούτιν με την στρατιωτική ηγεσία και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας , έγινε γνωστό σήμερα ότι η Μόσχα σκοπεύει να αυξήσει το μάχιμο προσωπικό της σε 1,5 εκατομμύρια ένστολους, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τα όρια ηλικίας των καλούμενων στα όπλα.

Φυσικά, παρότι αναφέρθηκε η λεγόμενη “ειδική επιχείρηση” στην Ουκρανία, δεν ακούστηκε κουβέντα για τον αποδεκατισμό των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί εδώ ΄και 300 ημέρες στα μέτωπα.

Στην διάρκεια της συνομιλίας [με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη]  με τον Ρώσο πρόεδρο, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου “πρότεινε” την αύξηση του αριθμού του μάχιμου προσωπικού του ρωσικού στρατού σε 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες καθώς και την αύξηση του ηλικιακού εύρους για την υποχρεωτική  στρατιωτική θητεία ώστε να καλύπτει Ρώσους πολίτες ηλικίας 21-30 ετών.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, Ρώσοι ηλικίας 18-27 ετών μπορούν να κληθούν για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία – αν και ο Σόιγκου και ο Πούτιν έχουν επανειλημμένα πει ότι τέτοιοι στρατεύσιμοι δεν στέλνονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Ο ισχυρισμός έχει κατ’ επανάληψη διαψευστεί από ανεξάρτητους ερευνητές και ρωσικά ανεξάρτητα ΜΜΕ.

«Είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των ενόπλων στρατευμάτων σε 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 695.000 συμβασιούχων στρατιωτών», είπε ο Σοϊγκού απευθυνόμενος στον Πούτιν, ο οποίος «συμφώνησε»… με τις προτάσεις.

Ο Πούτιν είπε απ’ την πλευρά του ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το στρατιωτικό της δυναμικό και τη μαχητική ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία που υποστηρίζεται από τη Δύση. 

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι μαχητικές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας αυξάνονται συνεχώς και καθημερινά. Και σε αυτήν τη διαδικασία, φυσικά, θα βασιστούμε”, είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτική αμυντική συνάντηση, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα “βελτιώσει επίσης τη μαχητική ετοιμότητα των η πυρηνική μας τριάδα».

Είπε επίσης ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα έχει τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon, ένα από τα όπλα που έχει αναπτύξει η Μόσχα τα τελευταία χρόνια, στις αρχές Ιανουαρίου.

«Αρχές Ιανουαρίου, η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα είναι εξοπλισμένη με τον νέο υπερηχητικό πύραυλο Zircon, ο οποίος δεν έχει αντίστοιχο στον κόσμο», είπε ο Πούτιν.

Με πληροφορίες από The Guardian/ The Moscow Times

 

Προκλητικός Πούτιν: Αδελφός λαός οι Ουκρανοί, κοινή τραγωδία οι απώλειες στο πεδίο της μάχης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: