Προκλητικός Πούτιν: Αδελφός λαός οι Ουκρανοί, κοινή τραγωδία οι απώλειες στο πεδίο της μάχης

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin attends the launch ceremony of the Kovykta gas field and part of the Power of Siberia gas pipeline from Kovykta to Chayanda via video link at the Kremlin in Moscow, Russia, 21 December 2022. POOL, EPA, MIKHAIL KIREEV, SPUTNIK, KREMLIN




Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως αποκαλεί, την εισβολή χωρίς να βλάψει την οικονομία της χώρας του στρατιωτικοποιώντας την.

Μιλώντας σε συνέδριο κορυφαίων στρατιωτικών της Ρωσίας, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα βελτιώσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις σταθερά και ήρεμα χωρίς να υπονομεύσει την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών για τον ρωσικό λαό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τις απώλειες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία ως «κοινή τραγωδία» (Ρώσων και Ουκρανών) και ότι συνεχίζει να βλέπει τον ουκρανικό λαό ως «αδελφό έθνος».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι οι εχθροί της Ρωσίας ήθελαν να δουν τη Ρωσία να διαλύεται και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει στρατιωτική δράση στην Ουκρανία εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε δυτικές «προκλήσεις».

Χαιρετίζοντας ως «ήρωες» τους ρώσους στρατιώτες και τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ο Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι ανάγκη να σημειώσει τη σημασία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη σύγκρουση.

Ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Sarmat -επονομάζεται «Satan II» και μπορεί να καταφέρει πυρηνικά πλήγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες- θα είναι έτοιμος για να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνατότητες μάχης των ενόπλων δυνάμεών μας αυξάνουν διαρκώς και καθημερινά. Και αυτή τη διαδικασία ασφαλώς θα την αναπτύξουμε. Θα συνεχίσουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε την προετοιμασία μάχης της πυρηνικής τριάδας μας», τόνισε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ακόμη πως ο ρωσικός στόλος θα εφοδιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου με νέους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon, ένα όπλο που ανήκει στη νέα γενιά όπλων που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια από τη Μόσχα.

«Στις αρχές Ιανουαρίου, η φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ θα είναι εξοπλισμένη με νέους πυραύλους Zircon, που δεν έχουν αντίστοιχους σ’όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν.

Mε πληροφορίες από Reuters AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Χάος στη Βρετανία από την απεργία εργαζόμενων στα ασθενοφόρα: Έκκληση στους πολίτες να καλούν το 999 μόνο εάν υπάρχει κίνδυνος ζωής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: