Ο Σοϊγκού στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας: Μετάλλια σε 100.000 Ρώσους στρατιώτες * Τί σύμπτωση, χλευάζει το Κίεβο, 100.000 είναι οι νεκροί σας [videos]

“Θλιβερή επέτειος” επιγράφεται η ανάρτηση του Ουκρανικού υπουργείου Άμυνας που ανακοινώνει ότι πλέον 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν “εξαλειφθεί”. Photo via Twitter




Πριν δυο μέρες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και στο πιο καυτό σημείο των συγκρούσεων με τους Ρώσους, την μικρή πόλη Μπαχμούτ του Ντονμπάς. Το επιβεβαιώνουν φωτογραφίες και βίντεο.

Λίγες μέρες πριν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου πήρε στην πρώτη γραμμή, αλλά τελικά, αποκαλύφθηκε ένα ακόμη ρωσικό φιάσκο: Ο Σοϊγκού είτε είχε περιοριστεί σε μια επίσκεψη σε μονάδες πολλά  χιλιόμετρα μακριά απ’ τα μέτωπα ή όπως υποστήριξε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Άντον Γκερασένκο, το βίντεο ήταν απλώς φτιαχτό! “Κοιτάξτε”, λέει, μέσα Δεκέμβρη και το γρασίδι είναι καταπράσινο” και δημοσιεύει σε ανάρτησή του το σχετικό βίντεο.

Σήμερα, την ώρα που οι Ουκρανοί ανακοίνωναν πως η Ρωσία στις 300 και πλέον ημέρες του πολέμου έχει χάσει 100.000 άνδρες, ο Σοϊγκού “ξαναχτύπησε”: Βίντεο του υπουργείου του τον δείχνει και πάλι… στην πρώτη γραμμή. Βίντεο της Μόσχας πιστοποιεί την επίσκεψη του “αγέρωχου” υπουργού χωρίς ωστόσο να δίδεται ακριβής τοποθεσία.

Χωρίς φυσικά να αναφερθεί στις ασύλληπτες απώλειες και ήττες των ρωσικών δυνάμεων, ο Σοϊγκου ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι 100.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν γίνει αποδέκτες μεταλλίων ηρωισμού στα μέτωπα… Είναι οι ίδιες 100.000 που λένε οι Ουκρανοί, άραγε;

  • Ο Σοϊγκού και το Κρεμλίνο γενικώς αποφεύγουν να δημοσιοποιούν στοιχεία για απώλειες, περιοριζόμενοι σε δυο ανακοινώσεις. Η πρώτη περίπου δυο μήνες μετά την έναρξη του πολέμου που έκανε λόγο για περίπου 2.000 απώλειες, και μια δεύτερη προ ημερών που κάνει λόγο για 6.000. Πάντως, ανεξάρτητες ρωσικές έρευνες έχουν ταυτοποιήσει με ονοματεπώνυμα τουλάχιστον 10.000 Ρώσους στρατιώτες.

“Στην πρώτη γραμμή”, ο Σοϊγκού “επιβεβαίωσε την κατάσταση της ανάπτυξης του στρατιωτικού προσωπικού και υλικού” και “επιθεώρησε τις ζώνες χωροθέτησης των στρατιωτικών μονάδων, την κατάσταση διαμονής και θέρμανσης του προσωπικού”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, συνοδεύοντας το μήνυμά του με βίντεο του υπουργού.

Ουκρανία: Η Ρωσία έχει χάσει 100.000 στρατιώτες

Η Ρωσία έχει πλέον χάσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στο πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 100.400 Ρώσοι στρατιώτες έχουν «εξαλειφθεί».

  • Σύμφωνα με ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχουν σκοτωθεί ή ότι έχουν τραυματισθεί τόσο σοβαρά ώστε αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τη στρατιωτική υπηρεσία.

Η Ρωσία είχε πρόσφατα κάνει λόγο για 6.000 νεκρούς στρατιώτες στις τάξεις της. Στο μεταξύ, ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη ταυτοποιήσει περισσότερες από 10.000 ρωσικές απώλειες.

Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ανακοινώσει το Σεπτέμβριο τον αριθμό των 5.937 νεκρών Ρώσων στρατιωτών.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βασίζονται πλέον πολύ στη βοήθεια Λευκορώσων εκπαιδευτών για την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, σύμφωνα με την καθημερινή επικαιροποίηση των πληροφοριών που ανακοινώνεται από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτό οφείλεται σε έλλειψη Ρώσων εκπαιδευτών, πολλοί από τους οποίους έχουν αναπτυχθεί ή σκοτωθεί κατά την εισβολή στην Ουκρανία και αποτελεί ένδειξη για την πίεση που δέχονται οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Πάντως, το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας με ανάρτησή του στο Twitter κάνει λόγο για… “σύμπτωση”, αναφερόμενο στους 100.000 Ρώσους που παρασημοφόρησε ο Σόιγκου και στους 100.000 που το Κίεβο θεωρεί πλέον “εκτός μάχης”

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

Ποιος… καταράστηκε τον στόλο του Πούτιν; Φωτιά στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας που ήδη επισκευαζόταν για μεγάλες ζημιές [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: