Ο Πάφου διαμηνύει: Άλλα τα κριτήρια του λαού και άλλα των ιεραρχών… Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος, προειδοποιεί (video)

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Φωτογραφία Omega TV




O Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος εξασφάλισε τελικά τη δεύτερη θέση του τριπρόσωπου με ποσοστό 18,39%, ξεπερνώντας τον Ταμασού Ησαϊα ο οποίος λίγο πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων υποχώρησε στη τρίτη θέση.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Μητροπολίτης Γεώργιος προέβη σε δηλώσεις από την Αρχιεπισκοπή, στη Λευκωσία:

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ευχαρίστησε το λαό που με πολύ νηφαλιότητα προσήλθε στις κάλπες αλλά και όλους τους υποψηφίους οι οποίοι έδειξαν ένα ανώτερο και βοήθησαν ώστε οι εκλογές να γίνουν χωρίς παρατράγουδα.

Ακόμη, ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που κάλυψαν την διαδικασία χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και χωρίς να δημιουργηθεί η υποψία ότι πήρατε το μέρος του ενός ή του άλλου.

Επίσης, ανέφερε πως θα περιμένουν να περάσουν οι 3 μέρες που προβλέπει το καταστατικό, για να διαφανεί αν θα υπάρξουν ενστάσεις και έπειτα θα συνέλθει η σύνοδος, θα επικυρώσει το τριπρόσωπο και θα ορίσει μέρα εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου δήλωσε πως:

«Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος. Το καταστατικό έχει μια φιλοσοφία και επιτρέπει στο λαό να στείλε στη Σύνοδο τους 3 εκλεκτούς του. Και απ’ εκεί και πέρα η Σύνοδος ξεκινά να επιλέξει εκείνο με τον οποίο μπορεί να συνεργαστεί περισσότερο και τον οποίο θεωρεί κατάλληλο. Άλλα τα κριτήρια του λαού και άλλα των ιεραρχών. Επομένως δεν μπορώ να πω αν είμαι ο πρώτος ή ο δεύτερος ή ο τρίτος…».

Ο “Φιλελεύθερος” αποκαλύπτει ότι μετά τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές: Η Κύπρος θα έχει νέο Αρχιεπίσκοπος πριν την Πρωτοχρονιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: