Ο Μέσι «ψήλωσε» τον πρόεδρο της Αργεντινής: Αποχωρήστε από την Ουκρανία απάντησε στον Πούτιν που τον κάλεσε για συγχαρητήρια

epa09724800 Argentine President Alberto Fernandez (L) and Russian President Vladimir Putin (R) shake hands during their meeting in the Kremlin in Moscow, Russia, 03 February 2022. The leaders meet to discuss the Russian-Argentine strategic partnership. EPA/SERGEI KARPUKHIN / KREMLIN POOL / SPUTNIK / MANDATORY CREDIT




Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο ​​Φερνάντες είπε σήμερα στον Βλαντιμίρ Πούτιν «ο κόσμος χρειάζεται ενότητα και ειρήνη» με ένα αιχμηρό κτύπημα στην εισβολή στην Ουκρανία, αφού ο Ρώσος ηγέτης τον κάλεσε για να τον συγχαρεί για τη νίκη της χώρας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έγραψε στο Twitter ότι ο Πούτιν είχε «συγχαρεί θερμά» τον Φερνάντες για την νίκη της ομάδας του Λιονέλ Μέσι στη Γαλλία με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αλλά ο Fernanez απάντησε εύστοχα στο tweet και είπε ότι η «χαρά που ενώνει την Αργεντινή με τόσους πολλούς ανθρώπους στον κόσμο» πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα της σημασίας της ειρήνης εν μέσω της βάρβαρης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Και σήμερα, ο Φερνάντεθ έκανε άλλη μια κίνηση στον πόλεμο της Ρωσίας, με τον Αργεντινό Πρόεδρο να γράφει στο Twitter: «Σας ευχαριστώ για αυτόν τον χαιρετισμό Πρόεδρε Πούτιν. Είθε η χαρά που ενώνει σήμερα την Αργεντινή με τόσους πολλούς λαούς του κόσμου να χρησιμεύσει ως παράδειγμα: οι κοινωνίες μας χρειάζονται ενότητα και ειρήνη».

Τον Φεβρουάριο, η Αργεντινή ενώθηκε με την Κολομβία και τη Χιλή ζητώντας ταχεία απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, καθώς άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής απέρριψαν τη χρήση βίας, αλλά δεν έκαναν έκκληση για έξοδο της Ρωσίας.

Εν τω μεταξύ στην Αργεντινή, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο οπαδοί γέμισαν τους δρόμους του Μπουένος Άιρες μετά τη νίκη της ομάδας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι οπαδοί έμειναν εκστασιασμένοι μετά τη νίκη στα πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου επί της Γαλλίας που έκανε τους Νοτιοαμερικανούς πρωταθλητές κόσμου για πρώτη φορά από το 1986.

Σε έναν τεταμένο και εναλλασσόμενο παιχνίδι που παίχτηκε στο στάδιο Lusail του Κατάρ μπροστά σε περίπου 88.000 φιλάθλους, η Αργεντινή, με επικεφαλής τον αστέρα Λιονέλ Μέσι, πήρε το τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλο αφού κέρδισε τη Γαλλία, με 4-2 στα πέναλτι μετά την ισοπαλία 3- 3 μετά την παράταση.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Ήταν δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε, χάρη στον Μέσι», είπε ο Σαντιάγο, 13 ετών, γιορτάζοντας τη νίκη με την οικογένειά του μπροστά από το σπίτι του Μπουένος Άιρες που ανήκε στον αδικοχαμένο ποδοσφαιρικό είδωλο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας το 1986.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, που έληξε ισόπαλο 3-3, ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε δύο φορές και ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε χατ-τρικ σε 120 λεπτά δράσης που κόβει την ανάσα.

Αλλά η διαδικασία των πέναλτι είδε τον Gonzalo Montiel να στέλνει τη μπάλα στον Hugo Lloris με λάθος τρόπο για να σφραγίσει μια νίκη στα πέναλτι και ένα τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αργεντινή.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα 

Η πτωχευμένη Αργεντινή βρήκε ένα λόγο να πανηγυρίζει: Διαφθορά και εξαθλίωση στη χώρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: