Ο Έλτον Τζον εγκατέλειψε το Twitter: Θα ανθίσει η παραπληροφόρηση ανεξέλεγκτα

FILE PHOTO: O Έλτον Τζον σε παλαιότερη συναυλία του στην Αυστραλία. EPA, JULIAN SMITH




Ο σερ Έλτον Τζον ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το Twitter μετά από μια αλλαγή στην πολιτική του που λέει ότι θα επιτρέψει «την παραπληροφόρηση να ανθίσει ανεξέλεγκτα».

Τα σχόλια του 75χρονου μουσικού έρχονται αφότου ο Έλον Μασκ, ο οποίος αγόρασε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισεκατομμύρια δολάρια (35,9 δισεκατομμύρια λίρες), είπε ότι χορηγούσε «γενική αμνηστία» για τους ανεσταλμένους λογαριασμούς, κάτι που οι ειδικοί είπαν ότι θα οδηγούσε σε «υπερδιανομείς μίσος» επιστρέφοντας στην πλατφόρμα.

Την Παρασκευή, ο John έγραψε στο Twitter:

«Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τη μουσική για να φέρω τους ανθρώπους κοντά. Ωστόσο, με λυπεί να βλέπω πώς η παραπληροφόρηση χρησιμοποιείται τώρα για να διχάσει τον κόσμο μας.

«Αποφάσισα να μην χρησιμοποιώ πλέον το Twitter , δεδομένης της πρόσφατης αλλαγής πολιτικής που θα επιτρέψει στην παραπληροφόρηση να ανθίσει χωρίς έλεγχο».

Οι λογαριασμοί που έχουν ανασταλεί στο Twitter και θα μπορούν να επιστρέψουν στην πλατφόρμα μετά την ανακοίνωση του Μασκ περιλαμβάνουν τον Steve Bannon, τον πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, την ακροδεξιά σχολιαστής του Ηνωμένου Βασιλείου Κάιτι Χόπκινς, και τον Ντέιβιν Ντιουκ, πρώην “μεγάλο μάγιστρο” της  Κου Κλουξ Κλαν.

 

Mε πληροφορίες από The Guardian

Μηνύουν το βρετανικό υπουργείο Άμυνας: Τα καπέλα της Βασιλικής Φρουράς από γούνα αρκούδας παραβιάζουν τα δικαιώματα των ζώων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: