Ο απαράδεκτος Χένρι Κίσιγκερ προτείνει στους Ουκρανούς μια συμφωνία με τον διάβολο: Λάθος επιλογή ο εξευμενισμός του θηρίου

FILE PHOTO: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιγκερ. EPA, ROLEX DELA PENA




Της ΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΗ, Φιλελεύθερος

Αν κάποιος δημοσιογράφος ζητήσει συνέντευξη ή σχόλιο από τον Χένρι Κίσινγκερ για τον ρόλο του στην τραγωδία της Κύπρου ή στις χώρες της νότιας Ασίας, θα εισπράξει μια μεγάλη σιωπή.

Ο Αμερικανός πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, προφανώς δεν αισθάνεται άνετα να μιλά για αυτά τα ζητήματα, μιας και για αυτόν ήταν πολύ πιο σημαντικό να προωθεί τα σχέδια του από το να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο.

Αντίθετα, αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα στο να επεμβαίνει στην ουκρανική κρίση και μάλιστα πάντα έχοντας το ίδιο πράγμα κατά νου, δηλαδή να πείσει το Κίεβο να συνθηκολογήσει.

Έτσι, μετά την παρέμβασή του τον περασμένο Οκτώβριο, πρόσφατα σε συνέντευξή του στο περιοδικό The Spectator επανέλαβε τη θέση του ότι πλησιάζει η ώρα για μια ειρήνη μέσω διαπραγμάτευσης στην Ουκρανία, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ενός ακόμα καταστροφικού παγκοσμίου πολέμου. Επιπλέον, προειδοποίησε ότι τα όνειρα για διάλυση της Ρωσίας μπορεί να εξαπολύσουν πυρηνικό χάος.

Η Ουκρανία απέρριψε φυσικά τις προτάσεις του γηραιού πολιτικού, με εκπροσώπους της να τονίζουν πως ο Χένρι Κίσινγκερ δεν έχει καταλάβει ούτε τη φύση του πολέμου, ούτε τον αντίκτυπό του στην παγκόσμια τάξη.

  • «Η συνταγή που ζητά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αλλά φοβάται να πει φωναχτά, είναι απλή: κατευνάστε τον επιτιθέμενο θυσιάζοντας τμήματα της Ουκρανίας με εγγυήσεις μη επίθεσης εναντίον των άλλων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης», τόνισε ο Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Το ζήτημα είναι το πώς οι Ουκρανοί θα θελήσουν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, που όλοι εύχονται να είναι όσο πιο σύντομα γίνεται, δεν τον αφορά και ούτε είναι σε θέση να τους δώσει συμβουλές.

Είτε θέλουν να συμβιβαστούν, είτε να συνεχίσουν να εκπλήσσουν όλο τον κόσμο πολεμώντας και πεθαίνοντας για την πατρίδα τους, είναι καθαρά δική τους απόφαση.

Στην ουσία o πρώην Σύμβουλος προτείνει μια συμφωνία με τον διάβολο, αγνοώντας έτσι πως με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες να ξεδιπλώσουν τα αναθεωρητικά τους σχέδια ή ακόμη επιτεθούν σε άλλες χώρες, αφού αντιλαμβάνονται πως στο τέλος αντί να τιμωρούνται, επιβραβεύονται. Α

ν θέλουμε να αποφύγουμε ένα παγκόσμιο πόλεμο η λύση είναι να πειστεί η Ρωσία να υπογράψει συμφωνία ειρήνης. Όχι να την επιβραβεύσουμε για την επιθετικότητά της.

Διαφορετικά, ταΐζοντας το θηρίο με υποχωρήσεις για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, θα έρθει μια μέρα που θα φάει και εμάς.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ιστορία της Βαρβάρας Μπελ Λοϊζου σαν μυθιστόρημα: Μια Αμερικανίδα, που βίωσε την τραγωδία της Κύπρου και το φασισμό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: