Νέος εκπρόσωπος στο ΥΠΕΞ μία ημέρα μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ: Στη θέση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου ο Γεώργιος Αρναούτης

FILE PHOTO: Το σήμα του υπουργείου εξωτερικών από την αίθουσα τύπου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα ο Γεώργιος Αρναούτης, σύμβουλος πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

O υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο εκπρόσωπο Αλέξανδρο Παπαϊωάννου για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του.

Η αποχώρηση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου έρχεται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση εκ μέρους των New York Times, ρεπορτάζ  στο οποίο η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη, απάντηση του μέχρι πρότινος εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι έδωσε στην Intellexa άδειες έτσι ώστε να πουλήσει το λογισμικό Predator σε τρίτη χώρα, συγκεκριμένα τη Μαδαγασκάρη.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας σημείωνε ότι το αρμόδιο τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωνε επίσης – σύμφωνα πάντα με τους ΝΥΤ – ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου έχει αρχίσει τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Μεγάλη έρευνα των New York Times για τις παρακολουθήσεις: Η Αθήνα έδωσε το 2021 στην Intellexa άδεια για εξαγωγή του Predator

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: