Μια περίεργη φωτεινή πύρινη σφαίρα “έσκισε” τον σκοτεινό ουρανό πάνω από την Αλάσκα… [video]

O μετεωρίτης διατρέχει τον ουρανό. Photo via screenshot via Twitter




Στη Αλάσκα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο δεν έχει πολύ φως, αλλά οι κάτοικοι της Αλάσκας είδαν ένα διαφορετικό είδος φωτισμού στον ουρανό.

Ειδικότερα την περασμένη Τετάρτη στις 5:45 το πρωί αρκετοί κάτοικοι της Αλάσκας ξύπνησαν από μια έντονη λάμψη φωτός. Κάποιοι κάτοικοι της κοιλάδας Mat-Su είπαν ότι νόμιζαν ότι υπήρχαν προβολείς στους δρόμους. Άλλοι βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφοντας έναν μετεωρίτη που φώτισε ολόκληρο τον ουρανό.

Κάποιοι μάλιστα, δημοσίευσαν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών τους, με μια μπλε λάμψη να φωτίζει τον ουρανό.

Τελικά ο υπεύθυνος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Brian Brettschneider ήταν μεταξύ εκείνων που έμαθαν για τον μετεωρίτη από τις κάμερες του σπιτιού τους. Έλαβε μια ειδοποίηση που έδειχνε πλάνα από ένα φως που έτρεχε και μια φωτεινή λάμψη στα βόρεια του σπιτιού του. Ο Brettschneider δήλωσε «Δεν είναι εξωγήινοι. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όλη την ώρα».

Ο Mark Conde είναι καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Fairbanks στην Αλάσκα. Αν και η ειδικότητά του είναι τα αντικείμενα που βρίσκονται ακόμη στο διάστημα, ενδιαφέρεται επίσης για τα αντικείμενα που πέφτουν στη Γη. Ο Conde δήλωσε πως «αυτό βλέπουμε όταν ένας μετεωρίτης διατρέχει τον ουρανό είναι ένα κομμάτι συντρίμμια».

Πηγή Twitter

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: