Καθησυχάζει ο Πελέ για την υγεία του: Είμαι δυνατός, γεμάτος ελπίδα και έχω πίστη στον Θεό

Tributes to former Brazilian soccer player Pele prior to the FIFA World Cup 2022 group G soccer match between Cameroon and Brazil at Lusail Stadium in Lusail, Qatar, 02 December 2022. EPA, Neil Hall




Σε δήλωση που διενεμήθη το Σάββατο, ο Πελέ θέλησε να καθησυχάσει τα εκατομμύρια των φίλων του λέγοντας ότι τα μηνύματα συμπαράστασης αλλά και η παρακολούθηση της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του έδωσαν «ενέργεια».

Ο Πελέ προχώρησε στη δήλωση αυτή (τη βλέπετε κατωτέρω στα πορτογαλικά και τα αγγλικά από τον λογαριασμό του στο Instagram) μετά από δημοσίευμα στη Βραζιλία ότι δεν ανταποκρινόταν στη χημειοθεραπεία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pelé (@pele)

«Φίλοι μου, θέλω να είμαι όλοι ήρεμοι και θετικοί», αναφέρει ο Πελέ.

«Είμαι δυνατός, με πολλές ελπίδες και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει».

 

Και προσθέτει: «Έχω μεγάλη πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και παρακολουθώ τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο επίσης!

Ευχαριστώ πολύ για όλα».

Η νεότερη ενημέρωση από το νοσοκομείο

Ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας παραμένει σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με νέα ιατρική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο, το Σάββατο (3/12).




Ο 82χρονος ανταποκρίθηκε επίσης καλά στη θεραπεία για λοίμωξη του αναπνευστικού που διαγνώστηκε αυτή την εβδομάδα και η κατάστασή του δεν επιδεινώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, πρόσθεσε το ιατρικό προσωπικό.

Ο Πελέ εισήχθη στο νοσοκομείο την Τρίτη για να επανεκτιμήσει τη θεραπεία του για τον καρκίνο. Του αφαιρέθηκε όγκος από το παχύ έντερο τον Σεπτέμβριο του 2021 και λάμβανε νοσοκομειακή περίθαλψη σε τακτική βάση.

 

«Ακόμα υποβάλλεται σε θεραπεία και παραμένει σε σταθερή κατάσταση», ανέφερε το ιατρικό επιτελείο.

Η τελευταία ενημέρωση ήρθε αφού η εφημερίδα Folha de S.Paulo ανέφερε σήμερα ότι ο Πελέ λάμβανε φροντίδα, καθώς η χημειοθεραπεία έπαψε να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι είχε γενικό πρήξιμο και καρδιακά προβλήματα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας το ESPN Brasil.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

“Περαστικά Πελέ”: Το συγκινητικό μήνυμα στον ουρανό του Κατάρ για τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: