Δραματικές εξελίξεις για τον Πελέ: Οι γιατροί σταματούν τη χημειοθεραπεία* Έκκληση Μπαπέ, «προσευχηθείτε για τον Βασιλιά» [video]

FILEP HOTO: Τοιχογραφία με τον Πελέ στην πόλη Σάντος της Βραζιλίας. ΕPA, Felipe del Valle




Ο θρύλος του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Πελέ «μεταφέρθηκε στην μονάδα παρηγορητικής φροντίδα» στο νοσοκομείο διότι «δεν ανταποκρίνεται πλέον στη χημειοθεραπεία» στον αγώνα του κατά του καρκίνου του εντέρου.

Αναφορές ΜΜΕ της Βραζιλίας, επισημαίνουν ότι ο 82χρονος Πελέ, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, λαμβάνει μέτρα για την ανακούφιση από τον πόνο σε μια πτέρυγα «ανακουφιστικής φροντίδας στο τέλος της ζωής». Ειδικότερα εισήχθη στο νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας την Τρίτη με συμπτώματα «γενικού πρήξιματος» και «καρδιακής ανεπάρκειας».




Η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Folha Folha de Sao Paulo, ανέφερε ότι ο Πελέ δεν ανταποκρίνεται πλέον στη χημειοθεραπεία που υποβάλλεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για να θεραπεύσει τον καρκίνο του εντέρου του, τονίζοντας ότι βρίσκεται πλέον σε ανακουφιστική φροντίδα και δεν θα υποβληθεί σε επεμβατικές εξετάσεις ή θεραπεία. Η παρηγορητική φροντίδα αφορά ασθενείς με δυνητικά απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.



Ο Πελέ, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Edson Arantes do Nascimento, θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Κέρδισε τρία Παγκόσμια Κύπελλα με τη Βραζιλία το 1958, το 1962 και το 1970 και σκόραρε 643 γκολ σε 659 επίσημους αγώνες για τη βραζιλιάνικη ομάδα Σάντος. Σκόραρε 77 φορές σε 92 αγώνες για την εθνική ομάδα της χώρας του.




Μπαπέ: «Προσευχηθείτε για τον Βασιλιά»

Ο Κιλιάν Εμπαπέ εξέφρασε με tweet τη στήριξή του στον 82χρονο Πελέ, γράφοντας: «Προσευχηθείτε για τον Βασιλιά».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: