Ανδρουλάκης για Καϊλή: «Δούρειος ίππος» της ΝΔ, για πολιτικούς λόγους η διαγραφή της – ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ αντί να απολογείται, συνεχίζει την επίδειξη θράσους

FILE PHOTO: Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Ευα Καιλή σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Το σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου με εμπλεκόμενη την ευρωβουλευτή του Εύα Καϊλή προκάλεσε την έντονη και άμεση αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε εντολή και διαγράφηκε από το κόμμα, ενώ ανάλογη ήταν και η απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον Antenna έκανε λόγο για μηδενική ανοχή σε θέματα διαφθοράς και χαρακτήρισε Εύα Καϊλή «δούρειο ίππο» της Ν.Δ.

Τόνισε επίσης ότι η στάση της κ. Καϊλή μετά την καταγγελία του στον Άρειο Πάγο για τις σε βάρος του παρακολουθήσεις με το predator, την είχε θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ και οι χθεσινές αποκαλύψεις ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η απόφαση της διαγραφής της Εύας Καϊλή έγινε για πολιτικούς λόγους, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όπως είπε, ήδη με τις τελευταίες διαφοροποιήσεις της είχε ενημερώσει την επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις το ποτήρι ξεχείλισε.

Όπως είπε Νίκος Ανδρουλάκης, η Εύα Καϊλή προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του να μην συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ψήφισε εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και λειτουργούσε ως βραχίονας της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε, δεν είμαι δικαστήριο πήρα την απόφαση για πολιτικούς λόγους και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αρχικά προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα της παρακολούθησης του και τώρα επιχειρεί να το εργαλειοποιήσει. Μίλησε ακόμα για θράσος του συστήματος Μητσοτάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που μίλησε το πρωί στο Open, χαρακτήρισε σοβαρή την υπόθεση και σημείωσε ότι οφείλουμε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Για θλιβερή υπόθεση μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα της Αριστεράς είχαν καταγγείλει έγκαιρα το θέμα και για το Κατάρ και για την πρωτοφανή δήλωση και στάση της Εύας Καϊλή.

Το ΚΚΕ σχολίασε ότι οι έρευνες για διαφθορά σε στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου φέρνουν στο προσκήνιο τους δεσμούς αίματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΝΔ: Το ΠΑΣΟΚ αντί να απολογείται, συνεχίζει την επίθεση και την επίδειξη θράσους

«Το ΠΑΣΟΚ αντί να απολογείται, συνεχίζει την επίθεση και την επίδειξη θράσους!», απάντησε η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και πρόσθεσε: «Το καλό είναι ότι δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα να εκδώσουν την εν λόγω ανακοίνωση, καθώς αποτελεί απλή συρραφή δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Μάντζος: Να παραδώσει την έδρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος, που μίλησε το πρωί στο ΣΚΑΪ, κάλεσε την Εύα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της στην παράταξη.

«Έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό πλέον ζήτημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, με αφορμή την έρευνα για την Εύα Καϊλή από τις αρχές του Βελγίου και κάλεσε την ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την κ. Εύα Καϊλή, ανέφερε ότι «έχει εδώ και μήνες λάβει πολύ συγκεκριμένες και αγεφύρωτες αποστάσεις και διαφοροποιήσεις από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τις θέσεις και τις αξίες που αυτό εκφράζει».

Ο κ. Μάντζος μίλησε νωρίτερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και επεσήμανε τρία γεγονότα για να τεκμηριώσει την παραπάνω αναφορά του. Είπε συγκεκριμένα:

  • «Πρώτον, εντός 24ώρου από τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο τέλος Ιουλίου για απόπειρα εγκατάστασης του Predator, η κ. Καϊλή βγαίνει και λέει, πριν καν το πει η ΝΔ, ότι οι υποκλοπές συνηθίζονται και συμβαίνουν παντού, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα.
  • Δεύτερον, στο τέλος Αυγούστου, η κ. Καϊλή, σε αγαστή αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, εμποδίζει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της Εξεταστική Επιτροπή PEGA, να εξετάσουν το ζήτημα.
  • Και, τρίτον, στο τέλος Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψάλλει παιάνες για το Κατάρ, όταν όλη η Ευρώπη και όλη η υφήλιος μιλά για μία αδιαφανή ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, το κυριότερο, για μία συστηματική παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα αυτή».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε την άμεση απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στις αναφορές της κ. Καϊλή για το Κατάρ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιο ηχηρή απάντηση ενός πολιτικού κόμματος, από το να βγαίνει ο πρόεδρός σε ζωντανή μετάδοση από τηλεοπτικό δίκτυο και να δηλώνει ότι η Ευρωβουλευτής εκφράζει προσωπικές απόψεις οι οποίες απάδουν των αρχών και των αξιών του Κινήματος».

«Αυτοί οι τρεις λόγοι είναι αρκετοί ώστε ο Νίκος Ανδρουλάκης να έχει αποφασίσει να μην συμπεριληφθεί η κ. Καϊλή σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής», τόνισε ο κ. Μάντζος προσθέτοντας ότι «επιπλέον τώρα έχουμε ένα μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα. Ένα ζήτημα αδιαφάνειας, φερόμενης διαφθοράς, ένα ζήτημα πολιτικής ηθικής, στο οποίο δεν χωρά καμία ανοχή».

Χαρακτήρισε αυτονόητη και αυτόματη τη διαγραφή της κ. Καϊλή με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη, υπογραμμίζοντας ότι «την καλούμε πλέον να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη. Και αυτό θα πρέπει να είναι ένα ηχηρό μήνυμα για το τι εννοούμε στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όταν μιλάμε για αξιακή ανανέωση. Καμία ανοχή στη διαφθορά και στην αδιαφάνεια. Όλα και για όλους στο φως. Θα είμαστε άτεγκτοι και ανεπιφύλακτοι σε κάθε ανάλογη υπόθεση».

Ο Δημήτρης Μάντζος εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση σε όσους συσχετίζουν την υπόθεση της Εύας Καϊλή με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με αφορμή «ένα γαϊτανάκι που βλέπουμε από χθες στα social media», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα trolls κάνουν τη δουλειά τους και παίρνουν και κάποια αμοιβή για αυτό, αλλά οι υγιείς χρήστες των social media πρέπει να ξέρουν τα εξής:

Πρώτον, δεν υπάρχει Predator στην περίπτωση της κ. Καϊλή. Ελέγχθηκε όπως όλοι οι Ευρωβουλευτές και τα γραφεία τους μετά την επίθεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη και δεν βρέθηκε τίποτα.

Δεύτερον, δεν γνωρίζουμε καν ότι υπάρχει παρακολούθηση της κ. Καϊλή.

Και, τρίτον, δεν πρόκειται για υπόθεση εθνικής ασφάλειας. Οι Βέλγοι ερευνούν ένα κοινό ποινικό αδίκημα, μία υπόθεση κοινής εγκληματικότητας. Οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη δεν αφορούσαν σε ποινικά αδικήματα, αλλά σε υποτιθέμενους λόγους εθνικής ασφάλειας».

«Ένας λόγος, λοιπόν, παραπάνω για τον κ. Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο της ΕΥΠ και να ζητήσει από τους διοικητές της να έρθουν τώρα στη Βουλή και να πουν στους πολίτες το λόγο παρακολούθησής του Νίκου Ανδρουλάκη», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατέληξε:

«Αυτό σημαίνει μάχη στο προσκήνιο και αυτό κάνουμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο κόμμα στη συνείδησή του λαού μας με αρχές, αξίες και προτάσεις. Και αυτό θα φανεί στην κάλπη. Εμείς εμπιστευόμαστε τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη. Είναι άλλοι εκείνοι που και στο παρελθόν, αλλά και σήμερα παίζουν με τους θεσμούς».

Με πληροφορίες από ertnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παγκόσμιος σάλος για την εμπλοκή Καϊλή στο Qatar Gate: Της βρήκαν βαλίτσες με μετρητά, ανακρίνεται ο πατέρας της, διανυκτέρευσε σε κελί [όλες οι εξελίξεις]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: