Η βαλίτσα πατρός Καϊλή με τα 600.000 ευρώ, σακούλες και χαρτόκουτα γεμάτα χρήμα: Νέες φωτογραφίες από τη Βελγική Αστυνομία

H φωτογραφία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Βελγική Αστυνομία με τα κατασχεθέντα χρήματα από τις επιδρομές της περασμένης Παρασκευής.




Επαναλαμβάνοντας ότι από τις εφόδους βρέθηκε ποσό περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, η Βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα νέες φωτογραφίες από τα χαρτονομίσματα που κατασχέθηκαν αλλά και από τη βαλίτσα του πατρός Καϊλή.

Στο πλαίσιο ενός φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για υποψίες διαφθοράς, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών” αναφέρει σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter η βελγική αρχή.

Τις φωτογραφίες δημοσιοποίησαν οι βελγικές Αρχές λίγες ώρες πριν την απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και των τριών ακόμη κρατουμένων στο πλαίσιο της έρευνας για το Qatargate που συγκλονίζει την Ευρώπη και τους θεσμούς της.

Χθες είχε δημοσιοποιηθεί φωτογραφία με παραταγμένες “ντάνες” χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι, ενώ σήμερα προστίθεται και η φωτογραφία με τη βαλίτσα που περιείχε τα 600.000 ευρώ και την οποία είχε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο στο κέντρο των Βρυξελλών,  στην επιχείρηση της Παρασκευής.

Επίσης, περιλαμβάνονται φωτογραφίες με κουτιά, χαρτόκουτες, χαρτοσακούλα και χαρτόδεμα όπου και πάλι στο εσωτερικό τους διακρίνεται πλήθος χαρτονομισμάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα L’ Echo, oρισμένα από αυτά τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν στο Βέλγιο, ενώ τα υπόλοιπα ακόμη εξετάζονται. O τόπος έκδοσης των χαρτονομισμάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις έρευνες.

Γνωρίζοντας τον τόπο που τυπώθηκαν, θα είναι εύκολο να βρεθεί η τράπεζα από την οποία έγινε η ανάληψη των δεσμίδων, άρα και ο τραπεζικός λογαριασμός και η ταυτότητα του ατόμου που έκανε την ανάληψη.

Λίγες ώρες πριν την απόφαση των Βέλγων, η Μετσόλα αδειάζει την Καϊλή: «Η σαφής εντολή στους Αντιπροέδρους είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: