Η Ουκρανία ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα: Μνημόνιο συνεργασίας με τη μεγαλύτερη κατασκευαστική παγκοσμίως για την ανοικοδόμηση

FILE PHOTO: Το βυθισμένο στο σκοτάφι Κίεβο. EPA, OLEG PETRASYUK




Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης παγκοσμίως επενδυτικής εταιρείας BlackRock, Larry Fink συζήτησαν τον συντονισμό πιθανών επενδυτών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, αναφέρει η Ukrinform, επικαλούμενη την υπηρεσία Τύπου του προέδρου.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές συμφωνίες μεταξύ του Zelensky και του Fink, η ομάδα της BlackRock εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες σε ένα σχέδιο με στόχο να συμβουλεύσει την ουκρανική κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο δόμησης  των κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Οι δυο τους συμφώνησαν να επικεντρωθούν βραχυπρόθεσμα στον συντονισμό των προσπαθειών όλων των πιθανών επενδυτών και συμμετεχόντων στην ανοικοδόμηση της χώρας, διοχετεύοντας τις επενδύσεις στους πιο σημαντικούς και επιδραστικότερους τομείς της ουκρανικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Φινκ για το έργο της ομάδας επαγγελματιών που έχει εκπαιδεύσει η BlackRock για τη δομή των έργων ανοικοδόμησης. Το Υπουργείο Οικονομίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την BlackRock για να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο συμβουλευτικής βοήθειας για την ανάπτυξη ειδικής πλατφόρμας για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

“Το απόλυτο χάος στο στρατό”: Mαρτυρίες ρώσων φυγάδων μετά την επιστράτευση* Απειλές, παρακολουθήσεις, τρόμος [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: