Οι Έλληνες πολιτικοί αποχαιρετούν το βασιλιά του ποδοσφαίρου-Μηνύματα Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη

epa10351902 A man rides his bicycle in front of a mural depicting Brazilian soccer legend Pele outside the Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, 06 December 2022. Brazil will face Croatia in their FIFA World Cup 2022 quarter final soccer match on 09 December 2022. EPA/ABIR SULTAN




Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια του θρυλικού Πελέ σε ηλικία 82 ετών και ύστερα από μάχη που έδωσε για τη ζωή του.

Με ανάρτηση του στο Twitter τον αποχαιρέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήταν και θα είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Αντίο Πελέ» έγραψε ο πρωθυπουργός, συνοδεύοντας την ανάρτηση του με την φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς του Πελέ μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ στον τελικό με την Ιταλία το 1970 στο Μεξικό.

«Ο Πελέ, στο ένας εναντίον ενός, δεν νικήθηκε ούτε από τον θάνατο, διότι με τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα κατέκτησε την αθανασία της αιώνιας μνήμης ως ο σπουδαιότερος των σπουδαίων» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τον θάνατο του Πελέ.

«Για εμάς που βρεθήκαμε παιδιά σε ένα γηπεδάκι με μια μπάλα στα πόδια, ο Πελέ ήταν ο πρώτος ήρωας που θέλαμε να γίνουμε την ώρα που σουτάραμε. Ύστερα θέλαμε να γίνουμε Μαραντόνα, σήμερα τα παιδιά μας θέλουν να γίνουν Μέσι. Ο Πελέ ήταν ο πρώτος των πρώτων – η αφετηρία όλων» έγραψε στο Twitter ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος παγκόσμιος πρεσβευτής του λαοφιλέστερου αθλήματος, ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου Πελέ. Με τις χαρισματικές εμπνεύσεις του στο γήπεδο γοήτευσε εκατομμύρια ανθρώπους προσφέροντας μοναδικές στιγμές. Το όνομα του θα είναι πάντα ταυτισμένο με την ιστορία του ποδοσφαίρου» τονίζει στο δικό του μήνυμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Οταν ο Πελέ εγκαινίασε το γήπεδο της Ξάνθης: Η συνομιλία με τον Γιάννη Μαντζουράκη για το Μουντιάλ του 1970

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: