Εμείς οι απαισιότατοι: Εγώ κι ο Πούτιν είμαστε οι πιο τοξικοί και βλαπτικοί άνθρωποι στον πλανήτη, ομολογεί ο δικτάτορας Λουκασένκο [videos]

FILE PHOTO: Πιθανόν να θεωρούσε πως κάνει χιούμορ ο δικτάτορας της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στην συνέντευξή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μινσκ. EPA, KONSTANTIN ZAVRAZHIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι…. Ο δικτάτορας της Λευκορωσίας  Αλεξάντερ Λουκασένκο καθόταν δίπλα στον Βλαντιμίρ Πούτιν όταν παραδέχτηκε ότι ο ίδιος κι ο Ρώσος ομοϊδεάτης του πρόεδρος της Ρωσίας είναι «πιο τοξικοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη».

Ο Πούτιν αρκέστηκε να χαμογελάσει, ομολογουμένως κάπως αμήχανα… όχι τόσο λόγω της ουσίας των λόγων του Λουκασένκο, αλλά για το “θάρρος” του να πει ό,τι είπε δημοσίως και μπροστά στις κάμερες.

Λουκασένκο και Πούτιν πραγματοποίησαν χθες συνάντηση στο Μινσκ, καθώς φούντωναν οι εικασίες ότι ο ηγέτης του Κρεμλίνουν θα βρει τρόπο να αναγκάσει τον δυνάστη του Μινσκ να συμμετάσχει ενεργά στον πόλεμό του στην Ουκρανία.

Μέχρι τώρα ο Λουκασένκο αντιστέκεται φοβούμενος τις επιπτώσεις μιας αποτυχημένης μέχρι σήμερα πολεμικής επιχείρησης καθώς και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στη χώρα του που κατά πλειοψηφία 90% δεν θέλει συμμετοχή στον πόλεμο. Εξάλλου, ο δικτάτορας διατηρεί ζωντανές τις μνήμες της πρωτοφανούς καταστολής στην οποία κατέφυγε όταν οι Λευκορώσοι εξεγέρθηκαν κατά της βίας και νοθείας στις εκλογές που τον “ανέδειξαν” πρόεδρο της χώρας.

Παρά τις αντιστάσεις του, ο Λουκασένκο δεν σημαίνει πως αντιτίθεται στον επιθετικό και άδικο πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Χθες, έκανε ένα ακόμη βήμα προς την … αλήθεια, αφού σε βίντεο που κυκλοφόρησε από τις κοινές δηλώσεις στο Μινσκ – βίντεο που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο αργότερα στους ανακριτές εγκλημάτων πολέμου! –  ο Λουκασένκο χαρακτήρισε τον εαυτό του και τον Πούτιν ως τοξικούς και συνεπιτιθέμενους.

«Ξέρετε, οι δυο μας είμαστε συνεπιτιθέμενοι», ομολόγησε. «Οι πιο επιβλαβείς [και] τοξικοί άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη. Έχουμε μόνο μία διαφωνία – ποιος είναι πιο [τοξικός];

«Ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς [Πούτιν] λέει ότι είμαι εγώ. Έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι ότι είναι [αυτός]».

Ο Λουκασένκο είπε στους δημοσιογράφους: «Λοιπόν, [εμείς] αποφασίσαμε ότι είμαστε και οι δύο [εξίσου τοξικοί]. Αυτό είναι όλο.

«Και αν κάποιος σήμερα σκεφτεί να μας ξεσκίσει, να μας χωρίσει με το ζόρι….[δεν θα το κάνει]».

Ο Πούτιν χαμογέλασε και πάλευε αμήχανα με τα χαρτιά του, αλλά φαινόταν να συμφωνεί με τις παρατηρήσεις του Λουκασένκο.

Και οι δύο χρησιμοποιούν τις μυστικές υπηρεσίες τους για να βασανίσουν και να ταπεινώσουν πολιτικούς αντιπάλους, σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικούς της αντιπολίτευσης. Οι πολιτικοί τους εχθροί είναι ως επί το πλείστον φυλακισμένοι ή έχουν αναγκαστεί να αυτοεξοριστούν.

  • Ο Πούτιν συνάντησε τον  Λουκασένκο  κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας επίσκεψης στη Λευκορωσία , τροφοδοτώντας φόβους στο Κίεβο ότι σκοπεύει να πιέσει τον πρώην Σοβιετικό σύμμαχό του να συμμετάσχει σε μια νέα επίθεση εδάφους που θα άνοιγε ένα νέο μέτωπο κατά της Ουκρανίας.

Η επίσκεψη του Πούτιν για συνομιλίες με τον Λευκορώσο Πρόεδρο ήταν η πρώτη του στο Μινσκ από το 2019.

Το Κρεμλίνο επιδιώκει εδώ και χρόνια να εμβαθύνει την ενσωμάτωση με τη Λευκορωσία, η οποία βασίζεται στη Μόσχα για φθηνό πετρέλαιο και δάνεια, αλλά ο Λουκασένκο έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην πλήρη ενοποίηση με τη Ρωσία, παρόλο που είναι βασικός σύμμαχος στον πόλεμο.

Ωστόσο, ενισχύθηκαν οι εικασίες πριν από την επίσκεψη του Πούτιν ότι θα πίεζε τον Λουκασένκο να στείλει τα στρατεύματά του στην Ουκρανία μαζί με τον ρωσικό στρατό μετά από μια σειρά ήττων για τη Μόσχα σε σχεδόν δέκα μήνες μάχης.

  • Τα στρατεύματα του Πούτιν απωθήθηκαν στα βόρεια, βορειοανατολικά και νότια της Ουκρανίας. Η Λευκορωσία πιστεύεται ότι  διαθέτει αποθέματα όπλων της σοβιετικής εποχής που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για τη Μόσχα, ενώ ο Λουκασένκο χρειάζεται βοήθεια για την προβληματική οικονομία της χώρας του. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι αν και η Λευκορωσία είναι ο «Νο 1 σύμμαχος» της Ρωσίας, οι υποθέσεις ότι η Μόσχα θέλει να πιέσει το Μινσκ να συμμετάσχει σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι «ανόητες και αβάσιμες κατασκευές».

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

 

«Μας έχουν για σφάξιμο, πού ειναι οι πύραυλοι που καυχιόταν ο Πούτιν;»: Στα χέρια των Ουκρανών συνομιλίες απελπισμένων Ρώσων στρατιωτών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: