Δεν τους λυπάμαι, σκοτώνω συμπατριώτες μου, είναι εγκληματίες: Ρώσοι λιποτάκτες στη Λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας * Μας άλλαξε η φρίκη [videos]

Με την κωδική ονομασία “Καίσαρας” πρώην άνδρας του στρατου της Ρωσίας πολεμά στη Λεγεώνα των Ξένων κατά των συμπατριωτών του. Screenshot via YouTube/CNN




Ρώσοι στρατιώτες που αυτομόλησαν από τον στρατό του Πούτιν δηλώνουν ότι αποφάσισαν να πολεμήσουν για την Ουκρανία αφού είδαν φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από πρώην συντρόφους τους.

Ένας στρατιώτης, ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα  «Caesar» [Kαίσαρας], είπε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 18 Ρώσους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης από τότε που εντάχθηκε στην λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας.

«Ναι, σκοτώνω τους συμπατριώτες μου, αλλά έχουν γίνει εγκληματίες», είπε στο CNN ο Καίσαρας, ο οποίος πολεμά στο πλευρό των ουκρανικών στρατευμάτων στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας .

  • «Ήρθαν σε μια ξένη χώρα για να ληστέψουν, να σκοτώσουν και να καταστρέψουν. Σκοτώνουν πολίτες, παιδιά και γυναίκες ».

Ένας άλλος Ρώσος, με το διακριτικό «Silent -Σιωπηλός», αυτομόλησε και πολέμησε για τις ουκρανικές δυνάμεις όταν είδε τις φρικαλεότητες που διέπραξαν τα ρωσικά στρατεύματα κοντά στο Κίεβο , λέγοντας ότι βλέποντας τα πτώματα παιδιών και γυναικών μπροστά στα μάτια του, αυτό «ανέτρεψε τα πάντα».

Ο Silent, του οποίου η πραγματική ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί για την ασφάλειά του, επισκεπτόταν μια οικογένεια κοντά στο Κίεβο,  όταν είδε τις φρικαλεότητες στη Μπούτσα, το Ιρπίν και τη Μποροντιάνκα – και αποφάσισε να μείνει και να πολεμήσει για τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Ήμουν λίγο έξω από το Κίεβο, όχι μακριά από εκείνα τα μέρη, και όταν τους έδιωξαν από αυτήν την περιοχή, πήγαμε εκεί για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και είδαμε τι είχαν κάνει», είπε ο Silent.

«Πτώματα, παιδιά, γυναίκες, εκτελέσεις… Όταν το βλέπεις από κοντά, φυσικά όλα μέσα ανατρέπονται. Αποφάσισα να μείνω εδώ μέχρι το τέλος και να ενταχθώ στη λεγεώνα ». 

Από τότε που οι δυνάμεις του Πούτιν εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 10 μήνες, οι αποδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να αυξάνονται.   Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για βιασμό εκατοντάδων γυναικών και κοριτσιών, καθώς και για δολοφονίες και βασανιστήρια πολιτών σε πόλεις που ελέγχονται από τις δυνάμεις των κατακτητών.

  • Ένας άλλος αποστάτης, ο  «Vinnie», είπε ότι ξέρει ότι θα βασανιστεί και θα σκοτωθεί από τα ρωσικά στρατεύματα εάν αιχμαλωτιστεί. Μια ομολογία που έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ένας πρώην μισθοφόρος της οργάνωσης Wagner, ο Yevgeny Nuzhin, 55 ετών, εκτελέστηκε βάναυσα με βαριοπούλα αφού άλλαξε πλευρά και πολέμησε για την Ουκρανία .

Ο Βίνι λέει ότι είναι βέβαιος ότι θα έχει παρόμοια μοίρα αν αιχμαλωτιστεί  από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δεν θα υπάρξει ανταλλαγή σίγουρα. Θα είναι το τέλος, 100 τοις εκατό», είπε. «Απλώς θα είναι πιο οδυνηρό».

Ο Καίσαρας, ο Σάιλεντ και ο Βίνι είναι μεταξύ των εκατοντάδων στρατιωτών που πολεμούν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Μπαχμούτ στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Ο Καίσαρας, ο οποίος είναι χριστιανός, είπε ότι ο πόλεμος του Πούτιν είναι «προσβλητικός» για αυτόν και όταν η Ουκρανία είναι «ελεύθερη», θα αγωνιστεί για να απελευθερώσει τη Ρωσία από την «τυραννία». 

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν παραβιάσει τον νόμο του ανθρώπου και τον νόμο του Θεού. Δεν τους λυπάμαι. Τους αιχμαλωτίζω αν μπορώ. Αλλά τις περισσότερες φορές, πρέπει απλώς να τους σκοτώσω ».

Δεν είναι γνωστό πόσοι Ρώσοι στρατιώτες έχουν αυτομολήσει για να πολεμήσουν για την Ουκρανία. Όμως, ο αριθμός θα μπορούσε να φτάνει τις χιλιάδες, καθώς η Ουκρανία είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι 2.000 άτομα είχαν καλέσει μια ουκρανική τηλεφωνική γραμμή για να παραδοθούν και να αποστατήσουν .

Έχουν γίνει κλήσεις από στρατιώτες στην Ουκρανία, από εκείνους που βρίσκονται ακόμη στη Ρωσία που έχουν επιστρατευθεί, και ορισμένους που δεν έχουν λάβει ακόμη καν κλήση επιστράτευσης αλλά θέλουν να γνωρίζουν εκ των προτέρων την διαδικασία, είχε πεί τότε ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

  • Και δύο μήνες μετά, η τηλεφωνική γραμμή «Θέλω να ζήσω» εξακολουθεί να λαμβάνει περίπου 100 διερευνητικά τηλεφωνήματα την ημέρα από Ρώσους στρατιώτες.

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail, CNN

Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία: Aνάμεσά τους και μαχητές της Μαριούπολης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: