“Δεν ήξερα τίποτα, είμαι αθώα” δήλωσε η Καϊλή * Να αφεθεί ελεύθερη με “βραχιολάκι” ζήτησαν οι δικηγόροι της * Το απόγευμα η απόφαση [videos]

Oι δικηγόροι της Εύας Καϊλή μιλούν στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της. Screenshot via Twitter




Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή κατέθετε ενώπιον του ανακριτή για περισσότερο από μια ώρα για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας  Qatargate, ενώ η απόφαση για το εάν θα συνεχίσει προφυλακισμένη ή θα αφεθεί ελεύθερη – πιθανόν υπό όρους – αναμένεται αργά το απόγευμα.

“Η διαδικασία είναι απόρρητη και η απόφαση θα βγει αργά το απόγευμα. Η κ. Καϊλή είναι αθώα” τόνισε ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ μαζί με τον Αντρέ Ριζόπουλος ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη με «βραχιολάκι».

Οι ίδιοι φαίνεται ότι ακολούθησαν την υπερασπιστική γραμμή που θέλει την πρώην ευρωβουλευτή και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ. Παράλληλα με εμφατικότητα τονίστηκε, πιθανότατα, η ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο δίχρονο παιδάκι της.

  • H ίδια λαμβάνει αποστάσεις από τον σύντροφό της δηλώνοντας “προδομένη”, με τον δικηγόρο της, που τη συνάντησε στις φυλακές του Χάρεν, να μεταφέρει την εικόνα μιας γυναίκας που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ο Ορέστης Ομράν, δικηγόρος Βρυξελλών μίλησε στην ΕΡΤ εν αναμονή της απόφασης για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή τονίζοντας ότι «η συνέχιση της προφυλάκισης των συγκατηγορουμένων της είναι μια αρνητική ένδειξη, διότι προφανώς η πραγματική βάση των κατηγοριών είναι ίδια».

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο στην Πάρο και οι κοινός λογαριασμός

Άλλωστε, σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος διαπιστώνει ο επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της νομιμομοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναφορικά με το οικόπεδο των 9 στρεμμάτων που αγοράστηκε από την Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της στην Πάρο.

  • Έτσι, δεσμεύτηκε και το οικόπεδο και ο κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

H ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τονίζει το δημοσίευμα οτι ο «ευγενής σκοπός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ήταν μια υποκριτική κάλυψη πίσω από την οποία ο Αντόνιο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έκαναν την πραγματική τους δουλειά με τη ΜΚΟ Fight Impunity, δηλαδή την επιρροή της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τον οποίο είχαν στρατολογηθεί από τις μαροκινές μυστικές υπηρεσίες και από προσωπικότητες του Κατάρ που τους έδιναν χρήματα. Όπως τα 750.000 ευρώ που κατασχέθηκαν από το σπίτι που μοιράζεται ο Τζόρτζι με τη σύντροφό του Εύα Καϊλή, για τα οποία η ίδια λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

 

 

 

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Qatargate: Οι δικαστικές αρχές στο Βέλγιο αποφασίζουν αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: