Δεν υπάρχουν πιο θρασείς τύποι: Μερτικό από τα ξένα για… λογαριασμό του ψευδοκράτους ζητά η Αγκυρα

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ. Photo via Twitter, fatih_donmez




Μερίδιο για λογαριασμό του ψευδοκράτους από το Κυπριακό κοίτασμα στο 6ο οικόπεδο ζήτησε ο υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος -πάλι καλά- «αναγνωρίζει» ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι εκτός της δικαιοδοσίας της χώρας του.

Ο Φατίχ Ντονμέζ τόνισε ότι τόσο το παράνομο ψευτο-“Υπουργείο Εξωτερικών” της παράνομης ‘’ΤΔΒΚ’’ όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα.

Και πρόσθεσε: «Το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, αλλά θα κάναμε λάθος αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά.

Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται όταν αγνοούν το άλλο μέρος.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών μας ανέφερε σε δηλώσεις του ότι θα πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στην κατεχόμενη ”Βόρεια Κύπρο”», όπως ονομάζει το αυταρχικό καθεστώς της Αγκυρας το κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Τέλος ο κ. Ντονμέζ προσέθεσε ότι «θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεωτρήσεων στη Μεσόγειο στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στις περιοχές δικαιοδοσία μας. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ 

Aρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Είμαι ανοικτός στην καλόπιστη κριτική, θα τηρήσουμε την κυπριακή εκκλησιαστική μας παράδοση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: