Χαλασμός στον διεθνή Τύπο για το “γκλάμουρ κορίτσι” της Ευρωβουλής: Η τζετ σετ ζωή, η άνοδος και η πτώση της Εύας Καϊλή [videos]

FILE PHOTO: Φωτογραφία που ανάρτησε η Εύα Καϊλή στο Instagram από την φιλοξενία της στο ιδιωτικό νησί Νεκέρ του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον.




Ήταν το “γκλάμουρ κορίτσι” της ΕΕ, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail καθώς αφιερώνει ένα μεγάλο άρθρο – παρουσίαση της Εύας Καϊλή, ενώ από την πλευρά του το Politico, εισάγει τον αναγνώστη σε παρόμοιο άρθρο μιλώντας για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή και τον Ιταλό σύντροφό της:

Ήταν οι Brandgelina” της Ευρωβουλής λέει το POLITICO, παρομοιάζοντας το ζευγάρι με το διάσημο χολιγουντιανό ζεύγος Μπράντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί.” Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την απότομη πτώση ενός από τα πιο λαμπερά ζευγάρια στην πολιτική της ΕΕ που βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας τους“, προσθέτει.

Παρουσιάζοντας την Εύα Καϊλή και τα δυο δημοσιεύματα ξεκινούν με τις θεσσαλονικιές καταβολές της, τις σπουδές και τις πρώτες της επαγγελματικές δραστηριότητες.

“Μια πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια της οποίας η αγάπη για την πολιτική την οδήγησε να γίνει αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ηλικία μόλις 44 ετών.

Η Εύα Καϊλή έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, έναν Ιταλό σύντροφο, έναν τζετ σετ τρόπο ζωής μια κόρη, ενάμισι έτους. Συναναστρεφόταν με ανθρώπους όπως ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον και είχε δύναμη και επιρροή. Με λίγα λόγια, είχε τον κόσμο στα πόδια της“, γράφει η Mail και συνεχίζει:

“Τώρα, όμως, πρόκειται να χάσει τα πάντα. Συνελήφθη και κατηγορείται για δωροδοκία για λογαριασμό του Κατάρ αφού φέρεται να βρέθηκαν τσάντες με χρήματα μέσα στο διαμέρισμά της, σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς των Βρυξελλών.

Ποια είναι λοιπόν η κυρία Καϊλή; Πώς ανέβηκε στην κορυφή της πυραμίδας στις Βρυξέλλες; Και ποιο είναι το σκάνδαλο που θα μπορούσε να την επαναφέρει στη γη για  να συντριβεί;”

 

 Πολιτική διασημότητα από νωρίς

Η ξανθιά και γαλανομάτη Θεσσαλονικιά ασχολήθηκε νωρίς με την πολιτική, εντάχθηκε στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ σε ηλικία 14 ετών. Μια δεκαετία αργότερα, το 2002, έγινε το νεότερο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε αρχιτεκτονική και πολιτικός μηχανικός πριν μετακομίσει στην Αθήνα  και αποκτήσει μεταπτυχιακό στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Το 2004, υπέβαλε μια αποτυχημένη υποψηφιότητα ως η νεότερη υποψήφια στις εθνικές εκλογές. Παρά την αποτυχία στις εκλογές,  κέρδισε μια θέση ως παρουσιάστρια ειδήσεων στο κανάλι Mega, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια.

Υπηρέτησε στο ελληνικό κοινοβούλιο από το 2007 έως το 2012 πριν μετακομίσει στη βελγική πρωτεύουσα το 2014 για να γίνει ευρωβουλευτής με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες.

Η Καϊλή έκανε όνομα σε αρκετές περιπτώσεις που την έφεραν σε σύγκρουση με τους συναδέλφους της στο κόμμα, όπως η άρνηση αρχικά να υποστηρίξει τον  πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε μια κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2011. Η Καϊλή άλλαξε γνώμη και ο Παπανδρέου επέζησε τελικά της ψηφοφορίας.

Έχει φωτογραφηθεί τακτικά με τον Ελληνορώσο δισεκατομμυριούχο και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη σε μπουζούκια, ή φανταχτερά νυχτερινά μαγαζιά όπου ακούγεται ζωντανή ελληνική λαϊκή μουσική, μέσα σε μια θάλασσα από γαρίφαλα.

  • Η Καϊλή  ισχυρίστηκε κάποτε ότι ο παππούς της δολοφονήθηκε από κομμουνιστές, κάτι που αργότερα αποδείχθηκε εντελώς ψευδές. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, ούτε λογοδοτούσε ποτέ από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Η ευρωβουλευτής ενεπλάκη βαθιά στην ολοένα και πιο καθηλωτική ψηφιακή ατζέντα της ΕΕ, με τα πολύπλοκα αρχεία της, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το blockchain –  την τεχνολογία που βασίζεται στα κρυπτονομίσματα.

Συνεργάστηκε στενά με την αδερφή της Μανταλένα Καϊλή — εκτελεστική διευθύντρια της ELONtech, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εστιάζει στην νομοθεσία των νέων τεχνολογιών. Η Εύα και η Μανταλένα ήταν δεμένες, και τις έβλεπε κανείς συχνά μαζί σε τεχνολογικά συνέδρια της ΕΕ ή σε μεγάλες βόλτες για ψώνια στο κέντρο της Αθήνας.

Λαμπερή ζωή, λαμπερό ζευγάρι

Όντας μια από τις λίγες Ελληνίδες σε μια ευρωπαϊκή θέση υψηλού προφίλ, η Καϊλή απολάμβανε ευρεία υποστήριξη από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία φιλοξενούσαν μεγάλα αφιερωμένα στον λαμπερό τρόπο ζωής της.

Ο Ιταλός σύντροφός της Τζιόρτζι εργαζόταν επίσης ως εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας εκτός από την καθημερινή του εργασία ως βοηθός ευρωβουλευτή.

Η λαμπερή ζωή του καταγράφεται στο προφίλ του στο Instagram, το οποίο είναι γεμάτο φωτογραφίες από ιστιοπλοΐα ή θαλάσσιο σκι στη Σαρδηνία. Μπορεί επίσης να τον δει κανείς σε φωτογραφία στη Ντόχα για επαγγελματικούς λόγους το 2018.

Ζευγάρι από το 2020, ζούσαν μαζί με τη μικρή τους κόρη Αριάδνη, η οποία είναι ενάμιση ετών.

Το Instagram της Καϊλή αποκαλύπτει ότι ήταν δεινή  ταξιδιώτης – με ταξίδια ανάμεσα στην Ελλάδα, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Το καλοκαίρι του 2017, έκανε ένα ταξίδι στο ιδιωτικό νησί του δισεκατομμυριούχου Μπράνσον στην Καραϊβική που είχε κλείσει από ταξίδια στην Κροατία και την Ιταλία.

«Όταν συναντάς θρύλους», έγραψε στη λεζάντα μιας φωτογραφίας της που δείχνει να κάθεται δίπλα στον Μπράνσον.

Ομως και ο σύντροφός της Τζιόρτζι  έχει επίσης ένα jet-set Instagram που τον δείχνει να κάνει ιστιοπλοϊα στη Μεσόγειο, σκι στις γαλλικές Άλπειες, να οδηγεί ένα Range Rover και να συναντά τον Δαλάι Λάμα.

Ένα από τα τελευταία ταξιδια που  έκανε μόνη της η Εύα Καϊλή ήταν πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, στο Κατάρ…

Έκτοτε, οι εξελίξεις είναι στα πρωτοσέλιδα και η Καϊλή στις φυλακές των Βρυξελλών.

 

 

Με πληροφορίες από POLITICO, The Daily Mail

“Tούβλα”… τα χαρτονομίσματα που κατάσχεσε η βελγική αστυνομία στο σπίτι της Καϊλή και του Παντσέρι: Πάνω από 1,5 εκ. ευρώ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: