“Tούβλα”… τα χαρτονομίσματα που κατάσχεσε η βελγική αστυνομία στο σπίτι της Καϊλή και του Παντσέρι: Πάνω από 1,5 εκ. ευρώ

Η φωτογραφία της βελγικής αστυνομία με τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα από τα σπίτια των Καϊλή και Παντσέρι. Την φωτο δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir




Η βελγική εφημερίδα Le Soir δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία που έλαβε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου και δείχνει τα χαρτονομίσματα που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από το σπίτι της Εύας Καϊλή και του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συνολικά, ανακαλύφθηκαν περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά στα σπίτια των δυο μελών του ευρωκοινοβουλίου που βρίσκονται υπό κράτηση.

“Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέερι στις Βρυξέλλες, οι ανακριτές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας ανακάλυψαν περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της  τελευταίας  και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι,  η τεράστια έρευνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκάλυψε  περισσότερα από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ” γράφει η βελγική εφημερίδα και δημοσιεύει τη φωτογραφία της αστυνομίας με τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα.

Προηγήθηκε η καθαίρεση απ’ την Ευρωβουλή

Σημειώνεται πως λίγη ώρα νωρίτερα σχεδόν ομόφωνα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθαίρεσε σήμερα την Εύα Καϊλη από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος.

Υπέρ της παύσης από τα καθήκοντα της κ.Καϊλή ψήφισαν 625 ευρωβουλευτές, ένας ψήφισε κατά και δυο αποχές.

«Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πια μία εκ των αντιπροέδρων του. Αυτή η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή».

Η κ. Μετσόλα πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες βελγικές δικαστικές Αρχές.

 

Με πληροφορίες από Le Soir

 

Βαρύτατη καταγγελία Μιχάλη Τρεμόπουλου κατά πατέρα Καϊλή: Ανανήψας ακροδεξιός, βασικό εργαλείο συγκάλυψης στην «παράγκα» Ψωμιάδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: