Bob Menendez, this Christmas, I gave you my heart!  Όσο βλέπουμε το όνομα σας στον πολιτικό χάρτη, υπάρχει ελπίδα!

FILE PHOTO: Ο Τάσος Ζαμπάς, ο πιό στενός βήμα του Ρόμπερτ Μενέντεζ στο βήμα. Πίσω παρακολουθεί ο φιλέλληνας γερουσιαστής. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Αγαπητέ Bob Menendez,

Είναι η πρώτη φορά που δεν χρειάζεται να εξηγήσω πού βρίσκεται η Κύπρος. Μα κυρίως, δεν χρειάζεται να εξηγήσω ότι η Τουρκία εισέβαλε παράνομα και κατέλαβε με τη βία το 37% της Κυπριακής γης, από το 1974.

Χάρη στον μεγάλο Κύπριο-Αμερικανό Τάσο Ζαμπά, επισκεφθήκατε την Αμμόχωστο πριν από μερικά χρόνια και επιβεβαιώσατε τις τουρκικές θηριωδίες που έλαβαν χώρα στην πόλη μου.

Κύριε Menendez, πριν από εννέα χρόνια, λίγο πριν μεταναστεύσω στις ΗΠΑ, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ποτέ ότι ένας αμερικανός πολιτικός θα αγκάλιαζε τη χώρα που γεννήθηκα με τόσο γνήσιο τρόπο.

Χρειάστηκα χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι η έγνοια σας για την Κύπρο και την Ελλάδα ήταν 100% αγνή. Συγχωρέστε με που το λέω αυτό σήμερα,· ωστόσο, ως άνθρωπος και κυρίως ως καθηγητής, η αλήθεια βρίσκεται στην κορυφή της ηθικής συμπεριφοράς που διδάσκω.

Σας είδα να αγωνίζεστε αρκετές φορές για την Ελλάδα και την Κύπρο. Είδα ότι ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάζατε όλους τους Κύπριους ήταν αγνός και δυσανάλογος με το μέγεθος της Κύπρου. Σας είδα να απαιτείτε από την Τουρκία να αποσύρει όλα τα τουρκικά στρατεύματα της, να φύγει από το νησί και να αφήσει τον λαό της να ζήσει ειρηνικά.

Ζητήσατε από την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στην Αμμόχωστο που έρχονται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Σας είδα να εργάζεστε σκληρά για να “σπάσετε” το (άδικο) εμπάρκο προκειμένου να δώσετε στην Κύπρο το δικαίωμα να αγοράζει όπλα από τις ΗΠΑ.

Κύριε Menendez, είναι αδύνατο να θυμηθώ όλα όσα κάνατε για την Κύπρο (και την Ελλάδα) αυτά τα χρόνια. Ημουν πέντε ετών από την τελευταία φορά που είδα τη μαμά μου να οδηγεί από την Αμμόχωστο (ο πατέρας μου αγνοείτο, δεν γνωρίζαμε πού ήταν). Τώρα, είμαι 53. Δεν μπορω να θυμηθώ τα πάντα, αλλά ποτέ δεν μπορώ να ξεχάσω αυτό που συνέβη το 1974!

Την περασμένη βδομάδα, σας είδα να ζητάτε από τους συναδέλφους σας να μην αφήσουν τα F-16 στα χέρια του Ερντογάν. Απαιτήσατε επίσης από τον Ερντογάν:

  • 1) Να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα, ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ.
  • 2) Να σταματήσει να πετά παράνομα πάνω από τον ουρανό της Ελλάδας.
  • 3) Να σταματήσει κάθε παράνομη ενέργεια για να ανοίξει η Αμμόχωστος.
  • 4) Να αποσύρει όλα τα στρατεύματά από την Κύπρο.

Κύριε Menendez, δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά, αλλά μπορώ να σας πω ότι “Αυτά τα Χριστούγεννα σας έδωσα τη Βαρωσιώτικη καρδιά μου”. Όσο βλέπουμε το όνομα σας στον πολιτικό χάρτη, υπάρχει ελπίδα!

Καλά Χριστούγεννα, κ. Μενέντεζ. Ο Θεός να σας Έχει καλά!

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Associate Professor στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal. Έχει βραβευτεί δυο φορές (2021 – 2022) με το βραβείο Διδασκαλικής Αριστείας (Νέα Υόρκη) και το Βραβείο Καλύτερου Καινοτόμου Μοντέλου Ανάπτυξης Πολιτικών  Προτάσεων (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019). Από το 2019, είναι ο πρώτος επιστήμονας στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ανάγκη μόνιμου Ελληνοκύπριου δημοσιογράφου στην έδρα του ΟΗΕ! Να είναι σε μόνιμη βάση στο “σβέρκο” του Γ.Γ., ζητώντας επίμονα απαντήσεις για το δίκιο μας!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: