Από τα ιδιωτικά τζετ, στο όραμα για τα “καραβάνια της επιστροφής”… Στεφάνου εναντίον Αναστασιάδη: Ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, στη Λεμεσό. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Αιχμές προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ευχήθηκε χθες να βρίσκεται εν ζωή για να δει τα «καραβάνια της επιστροφής», άφησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Στεφάνου έγραψε το εξής:

«Από τα πολυτελή ταξίδια με ιδιωτικά τζετ γενναιόδωρων φίλων, στο όραμα για τα «καραβάνια της επιστροφής»! Ο Πρόεδρος θα δυσκολευτεί να πείσει για αυτή τη μάλλον ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα».

ΕΞΑΛΛΟΥ:΅Ποτέ δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη διχοτόμηση, είπε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης του 4ου Δικοινοτικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας που πραγματοποίησαν το ΑΚΕΛ και η Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, το Σάββατο στο Chateau Status, στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στο θέμα του φετινού διαγωνισμού, που είναι η κυπριακή φύση, ο κ. Στεφάνου έκανε λόγο για όσα απειλούν το οικοσύστημα της Κύπρου, όπως η άναρχη ανάπτυξη και δόμηση, οι πυρκαγιές, η έλλειψη δομών για προστασία και ευημερία των ζώων, η διατάραξη της συμβιωτικής σχέσης της βιοποικιλότητας με το οικοσύστημα και η χειροτέρευση της ποιότητας του αέρα λόγω της συνεχούς ρύπανσης.

“Το περιβάλλον μας όμως απειλείται και από ένα άλλο βασικό παράγοντα. Από το διχοτομικό στάτους κβο και την πρακτική αδυναμία που αυτό προκαλεί να αντικρίσουμε την Κύπρο ως ένα ενιαίο οικοσύστημα, πέραν των συρματοπλεγμάτων που τη χωρίζουν”, υπέδειξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι η φύση όχι μόνο δεν αναγνωρίζει διαχωρισμούς, αλλά δεν τους αντέχει.

“Δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από την εθνική καταγωγή, τη γλώσσα και τη θρησκεία. Τους προσεγγίζουμε ως ένα ενιαίο σύνολο και παιδιά της κοινής τους πατρίδας”, ανέφερε ο κ. Στεφάνου. “Βλέπουμε την Κύπρο ως μία πατρίδα, κοινή κατάκτηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Γι’ αυτό το όραμα αγωνιζόμαστε”, τόνισε.

“Αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον όπου όλοι οι Κύπριοι θα νιώθουμε και θα είμαστε ελεύθεροι στη χώρα μας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς εμπόδια, στρατιωτικές πινακίδες και συρματοπλέγματα”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι “μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το πετύχουμε αυτό, να λύσουμε το Κυπριακό, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό”. “Εμείς, ποτέ δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τη διχοτόμηση”, υπογράμμισε.

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τη διχοτόμηση, δήλωσε ο Στεφάνου: Όλοι είμαστε παιδιά της κοινής μας Πατρίδας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: