Ανακοίνωση – μνημείο των ευρωβουλευτών ΚΚΕ: «Μύθευμα» ο Ουκρανικός Λιμός, για το Χολόντομορ φταίνε ξηρασία, τύφος και οι κουλάκοι…

Στιγμιότυπο από βίντεο




Την παλιά, καλή, και βαθιά σοβιετική, εκδοχή της Ιστορίας, σχετικά με τον Ουκρανικό Λιμό, φαίνεται να υιοθετούν -με ιδιαίτερη προσήλωση στα ιερά κείμενα- οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ που με σημερινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν «την συλλογή υπογραφών γνωστών ακροδεξιών κι αντικομμουνιστών ευρωβουλευτών σχετικά με τον λιμό στην Ουκρανία την περίοδο 1932-1933».

Δεν έχει νόημα -επί του παρόντος, διότι ο γράφων θα επανέλθει- να σχολιάσει κανείς τον φανατισμό που αποπνέει η ανακοίνωση. Που προφανώς και αγνοεί, ή θέλει να αγνοεί, «τόνους» ιστορικών δεδομένων -έγκριτων ιστορικών που δεν είναι ούτε ακροδεξιοί ούτε αντικομμουνιστές, αλλά ούτε και έγκλειστοι στις ιδεοληψίες τους- για τον τεχνητό λιμό και τη σταλινική θηριωδία (και) εναντίον των Ουκρανών πολιτών της ΕΣΣΔ.

Μια επισήμανση μόνο: Η «λυσσώδης αντίσταση στην προσπάθεια κολεκτιβοποίησης της γεωργίας», όπως βαφτίζεται η αναγκαστική δήμευση των καλλιεργειών των Ουκρανών- είναι όχι το μόνο αλλά ένα από τα μεγάλα τραύματα που οδήγησαν την Ουκρανία να πρωτοστατεί, μεταξύ των υπολοίπων σοβιετικών δημοκρατιών, στην ανεξαρτητοποίησή της από τη Μόσχα, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Τα υπόλοιπα, εν ευθέτω.

Γ.Δ

Η ανακοίνωση:

«Επιβεβαιώνοντας το ‘από κόρακα κρα θα ακούσεις’ περνούν ‘από χειρουργείο’ την ιστορική αλήθεια για να τη φέρουν στα μέτρα τους. Με ανιστόρητους κι αστήρικτους ισχυρισμούς που πρόσφατα υιοθέτησε και η γερμανική βουλή, επικαλούνται τη δήθεν ‘σκόπιμη εξόντωση του ουκρανικού λαού από τη Σοβιετική Ένωση, τους Μπολσεβίκους και τον Στάλιν’.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι το ζήτημα της ‘γενοκτονίας του ουκρανικού λαού από τους μπολσεβίκους’ ήταν μια καλά επεξεργασμένη συκοφαντία της ναζιστικής προπαγάνδας, με στοιχεία που εκ των υστέρων αποκαλύφθηκαν ως κατασκευασμένες φωτογραφίες του απατεώνα δήθεν δημοσιογράφου Γουόκερ, και δημοσιεύτηκαν το 1935 σε αμερικανική εφημερίδα του φιλοναζί μεγιστάνα του Τύπου, Χερστ».

«Η αιτία του λιμού, πέραν από την ξηρασία και την επιδημία τύφου που όντως είχαν πλήξει την Ουκρανία και τη Ρωσία την περίοδο 1930- 1932, οφείλεται κύρια στο γεγονός, ότι οι μεγαλοαγρότες κουλάκοι αντιστάθηκαν με λύσσα κατά της προσπάθειας κολεκτιβοποίησης της γεωργίας, εμποδίζοντας τη συγκομιδή των δημητριακών, με διάφορα σαμποτάζ σε αγροτικά μηχανήματα, πυρπολώντας αποθήκες σιτηρών, σκοτώνοντας ζώα, αρνούμενοι να σπείρουν και να θερίσουν, δολοφονώντας αγρότες και στελέχη οργανωτές της κολεκτιβοποίησης. Ο δε πραγματικός αριθμός θυμάτων από το λιμό, καμία σχέση δεν έχει με τα αστρονομικά νούμερα που κατασκεύασε ή προπαγανδιστική μηχανή ψεύδους των ευρωατλαντικών. Γι’ αυτήν την εξέλιξη τεράστιες είναι και οι ευθύνες της αστικής τάξης της Ρωσίας, που από την εποχή του Γιέλτσιν έως και σήμερα με τον Πούτιν, ‘έριξε λάδι στη φωτιά του αντικομουνισμού’, υιοθετώντας πολλές από τις συκοφαντίες σε βάρος της ΕΣΣΔ και του σοσιαλιστικού συστήματος» τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ.

«Με τέτοιες αθλιότητες οι απολογητές του ευρωατλαντισμού επιχειρούν να ταυτίσουν τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία και την απαράδεκτη εισβολή στην Ουκρανία, με την ΕΣΣΔ. Στόχος τους είναι να ξεπλυθούν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κι ο ανταγωνισμός τους με την καπιταλιστική Ρωσία, που έχει οδηγήσει στο πολεμικό σφαγείο και τον ουκρανικό και το ρωσικό λαό. Πρόκειται για επιχείρηση εξωραϊσμού των αποκρουστικών φασιστικών και εθνικιστικών συμμοριών συνεργατών των ναζί, τύπου Μπαντέρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι πολιτικοί απόγονοι των οποίων πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα στην Ουκρανία μετά το 2014, με τη στήριξη των ουκρανικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Κόβουν και ράβουν την ιστορική αλήθεια για να τη φέρνουν στα μέτρα της ιμπεριαλιστικής πολεμικής προπαγάνδας τους, φανερώνοντας τα αδιέξοδά τους και την αδυναμία τους να πείσουν για την καπιταλιστική βαρβαρότητά τους χωρίς να επιστρατεύουν τη συκοφαντία και το ψεύδος» προσθέτει και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Το παράδειγμα της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, οι κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης της ΕΣΣΔ είναι ‘καρφί στο μάτι’ των αντιπάλων των λαών. Η συκοφαντία δεν θα περάσει.

Η αλήθεια θα λάμψει κι οι λαοί θα βρουν το δρόμο τους για να υπερασπιστούν το δίκιο τους και τα συμφέροντά τους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, εξαθλίωση, πολέμους, προσφυγιά, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό».

Εκδήλωση για την ενίσχυση του γερουσιαστή: Εντυπωσιάστηκε και εντυπωσίασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ με την ομιλία του στην “Ανδρομέδα”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: