Ακόμη μια νύχτα έντασης με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά: Επεισόδια σε Ασπρόπυργο, Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο [video]

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στο Αγρίνιο. Screenshot via SKAI




Ακόμη μια νύχτα ένταστης σημειώθηκε σήμερα (Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου) με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στο κεφάλι.

Επίσης, ένταση επικρατεί στον Ασπρόπυργο, όπου Ρομά έβαλαν φωτιά κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου. Με εντολή της Πυροσβεστικής, η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Ανω Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου και αναμένονται καθυστερήσεις.

Λόγω των επεισοδίων έχει κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο.

Τέλος, στην οδό Μόρνου, περί τα 60 άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους.

 

Ένταση σε στη Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο

Την ίδια ώρα, νέα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στη Χαλκηδόνα, καθώς ομάδα ατόμων Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.

 

 

Την ίδια ώρα, κλίμα έντασης επικρατεί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 50 άτομα που διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του 16χρονου.

Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ έκλεισαν στο ίδιο σημείο την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

Στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα αστυνομικές δυνάμεις.

 




Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Βέροιας

 

Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας , στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας μικρός αριθμός ατόμων έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ καίνε λάστιχα.

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα: Κατείχαν 12 κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: