Βερολίνο προς Πεκίνο: «Χρησιμοποιήστε δυτικά εμβόλια, χαζοί» για να τελειώνετε με τις καραντίνες

Αστυνομία αντιμετωπίζει διαδηλωτές στο Πεκίνο. EPA, JEROME FAVRE




Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε μια συμβουλή στην Κίνα τη Δευτέρα, καθώς η ασιατική χώρα αντιμετωπίζει ιστορικές διαμαρτυρίες ενάντια στις αυστηρές πολιτικές της για μηδενικό COVID.

Η συμβουλή ήταν απλή: Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε εμβόλια δυτικού mRNA για να βρείτε μια διέξοδο από την πανδημία.

Μιλώντας στην τακτική συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο τη Δευτέρα, ο επικεφαλής κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Hebestreit είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση «έλαβε υπόψη» τις διαδηλώσεις καθώς και «αναφορές για εν μέρει βίαιες ενέργειες των [κινεζικών] δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών».

Και στη συνέχεια, πρότεινε η Κίνα να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τις αυστηρές πολιτικές της για τον COVID χρησιμοποιώντας εμβόλια mRNA που παράγονται από τις δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες BioNTech/Pfizer και Moderna.

«Ίσως μετά από τρία χρόνια της πανδημίας, πρέπει να ειπωθεί ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είχαν πολύ καλή εμπειρία με τη χορήγηση εμβολίων mRNA», είπε ο Hebestreit, προσθέτοντας ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς «το κατέστησε σαφές» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα. πριν από τρεις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Xi και τον πρωθυπουργό Li Keqiang.

Η Κίνα εξακολουθεί να μην έχει επιτρέψει τη χρήση δυτικών εμβολίων mRNA και αντ’ αυτών βασίζεται στα δικά της εμβόλια, τα οποία βασίζονται σε πιο παραδοσιακές τεχνολογίες και δεν έχουν καταφέρει να εμποδίσουν το τελευταίο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Σολτς ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα ότι σύντομα θα προσφερθεί στους ομογενείς που ζουν στη χώρα το εμβόλιο BioNTech/Pfizer COVID-19, κάτι που δεν ισχύει για τους Κινέζους πολίτες.

Ένα εμβόλιο mRNA που έχει κατασκευασθεί στην Κίνα, από την εταιρεία Walvax, δεν έχει ακόμη επιτραπεί στη χώρα, αν και εγκρίθηκε στην Ινδονησία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Politico: Germany to China: Use Western vaccines, duh

Mauna Loa: Εξερράγη το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου στη Χαβάη * Μετά από 40 χρόνια [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: