Θρίλερ σε τρεις Πολιτείες για τη Γερουσία: Επαναληπτικές εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου στη Τζόρτζια

O υποψήφιος των Δημοκρατικών στη Τζόρτζια, Γερουσιαστής Raphael Warnock. EPA, JOHN AMIS




Σε επαναληπτική εκλογική διαδικασία θα οδεύσει η Πολιτεία της Τζόρτζια μία από τις τρεις κρίσιμες για την κατάκτηση της Γερουσίας, ενώ συνεχίζεται το θρίλερ σε Νεβάδα και Αριζόνα.

Στη Τζόρτζια, ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ έχει περίπου το 49% των ψήφων ενώ ο Herschel Walker, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, έχει κερδίσει λίγο περισσότερο από 48%.

Κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν έχει λάβει πάνω από το 50% των ψήφων για να επιτύχει την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι περιπου 10.000 εναπομείνασες να καταμετρηθούν ψήφοι (έως τις 10.00 μμ ώρα Ελλάδας) θεωρείται αδύνατο να αλλάξουν την αναλογία.

Η επαναληπτική εκλογή θα οριστεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Πέραν της Τζόρτζια απομένουν άλλες δύο κρίσιμες Πολιτείες για την έκβαση της Γερουσίας.

Στη Νεβάδα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος βρίσκεται στο 49,9% αλλά η καταμέτρηση θα συνεχιστεί και με όσες επιστολικές ψήφους καταφθάσουν στις εκλογικές αρχές πριν από το ερχόμενο Σάββατο 12ης Νοεμβρίου.

 

Στην Αριζόνα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, ο Δημοκρατικός υποψήφιος είχε προβάδισμα άνω του 51% στις 10.00 η ώρα Ελλάδας ωστόσο απέμεναν πάνω από 400.000 ψήφοι για να καταμετρηθούν.

Τραμπ: Για μένα είναι μεγάλη νίκη

Συγκρατημένος και ελαφρώς συγκεχυμένος εμφανίστηκε ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ στην πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών.

Στα δήλωσή του σημείωσε: «Παρότι από αρκετές απόψεις το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών είναι κάπως απογοητευτικό, κατά την προσωπική μου άποψη πρόκειται για μία πολύ μεγάλη νίκη».

Τρομάζει τον Τραμπ ο θρίαμβος των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα: Πανίσχυρος δελφίνος ο υπερ-συντηρητικός Ντε Σάντις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: