Θα χτυπούν βαθιά στα μετόπισθεν των Ρώσων: Πυραύλους βεληνεκούς 150 χλμ μελετά το Πεντάγωνο για Ουκρανία [videos]

FILE PHOTO: Οι πύραυλοι GLSDB είναι ένας συνδυασμός εναέριας βόμβας και πυραυλικού κινητήρα. Screenshot via YouTube




Το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στην Ουκρανία νέους υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου η εταιρεία Boeing πρότεινε στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να παραδώσει στους Ουκρανούς τους πυραύλους Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) με βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.

Αυτό θα έδινε την δυνατότητα στην Ουκρανία να πλήξει στόχους σε βάθος στα ρωσικά μετόπισθεν, που προς το παρόν είναι εκτός βεληνεκούς των πυραύλων που διαθέτει.

Αντιδρώντας στη διάθεση του ΝΑΤΟ για περαιτέρω εξοπλισμό της Ουκρανίας, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε τη Συμμαχία να μην χορηγήσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot και αποκάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία μια «εγκληματική οντότητα».

«Αν, όπως άφησε να εννοηθεί (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς) Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ προμηθεύσει τους Ουκρανούς φανατικούς με συστήματα Patriot μαζί με προσωπικό του ΝΑΤΟ, αυτοί θα γίνονταν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Δεν κατέστη σαφές από το μήνυμά του αν στόχος θα γίνονταν τα συστήματα Patriot, οι ουκρανικές δυνάμεις ή το προσωπικό του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Χοντραίνει το “παιγνίδι” με την Ουκρανία και τη Ρωσία: Η Αμερική εγκρίνει τη δυνητική πώληση πυραύλων και βομβών στη Φινλανδία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: