Τα ρίχνουν σαν τις μύγες: Μέσα σε 3′ οι Ουκρανοί κατέρριψαν δυο ρωσικά “θανατηφόρα ελικόπτερα” Ka-52 Alligator στη Χερσώνα [videos]

FILE PHOTO: Το μονοθέσιο ελικόπτερο αξίας 12 εκατομμυρίων λιρών έχει το παρατσούκλι Black Shark και έχει περιγραφεί ως το «πιο θανατηφόρο ελικόπτερο» της Ρωσίας . Photo via YouTube




Η Ουκρανία κατέρριψε δύο ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα μέσα σε μόλις τρία λεπτά σε ένα ακόμη επεισόδια της διαρκούς ταπείνωσης των εισβολέων του Πουτιν.

Αντιαεροπορικά πυροβόλα έπληξαν τα παντός καιρού επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligators στη νότια περιοχή της Χερσώνας χθες το απόγευμα, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας.

  • Το μονοθέσιο ελικόπτερο αξίας 12 εκατομμυρίων λιρών έχει το παρατσούκλι Black Shark και έχει περιγραφεί ως το «πιο θανατηφόρο ελικόπτερο» της Ρωσίας .

Το σύστημα διαχείρισης πεδίου μάχης του επιτρέπει να μοιράζεται δεδομένα με αεροσκάφη για να συντονίζει τις επιχειρήσεις επίθεσης.

  • Έγινε εβδομάδες αφότου ουκρανικά στρατεύματα κατέρριψαν τέσσερα ρωσικά ελικόπτερα σε 18 λεπτά.

Η Ουκρανία ανατίναξε επίσης ένα πυροβόλο ελικόπτερο Mi-8 στο Ντόνετσκ με  πύραυλο εδάφους-αέρος  χθες.

Πλάνα βίντεο δείχνουν το ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο να πετά χαμηλά σε ένα χωράφι πριν χτυπηθεί από πύραυλο που εκρήγνυται κατά την πρόσκρουση – αλλά το ελικόπτερο συνεχίζει να πετά για αρκετό καιρό με τις φλόγες να αναβλύζουν από την αριστερή του πλευρά.

Το ελικόπτερο αρχίζει να βγάζει μαύρο καπνό και στη συνέχεια πέφτει σαν βολίδα σε ένα χωράφι.

Οι εικόνες ελήφθησαν από την 54η  Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χθες Δευτέρα, με την επισήμανση της Ουκρανικής Πολεμικής αεροπορίας  ότι οι εικόνες ελήφθησαν στα «διοικητικά σύνορα των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ».

«Ενα ρωσικό ελικόπτερο πέταξε για να φέρει το θάνατο σε οικογένειες της Ουκρανίας, αλλά ο ουρανός ελέγχεται αυστηρά από τους ένδοξους στρατιώτες του τμήματος αντιαεροπορικών πυραύλων της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

«Οι στρατιώτες είδαν ένα ξένο «πουλί» στον ουρανό και έκαναν ό,τι έπρεπε να γίνει – «κατέστρεψαν τη βλαβερή μύγα» μαζί με το πλήρωμά της».

Η ανάρτηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, κλείνει με το σύνθημα  με το ‘Glory to Ukraine!’ [Δόξα στην Ουκρανία!]

Η Ουκρανία υποστηρίζει  ότι η Ρωσία έχει χάσει τώρα περίπου 72.470 στρατιώτες, 2.698 άρματα μάχης, 5.501 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.730 μονάδες πυροβολικού, 383 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 197 συστήματα αεράμυνας, 276 πολεμικά αεροσκάφη, 257 ελικόπτερα, 1.419 βλήματα, 1.415 πολεμικά πλοία, μηχανοκίνητα οχήματα και βυτιοφόρα καυσίμων και 154 μονάδες ειδικού εξοπλισμού.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι απώλειές της είναι σαφώς λιγότερες, αλλά παρέχει σπάνια στοιχεία και αριθμούς.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

Ο Πούτιν υποδέχεται 1.000 φέρετρα Ρώσων στρατιωτών την ημέρα: Πανικός στο στράτευμα, πολεμούν με όπλα εποχής Χρουστόφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: