Στόχος του ανύπαρκτου εγγράφου που εφτιαξε ο “Πολίτης” η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ: Δεν υπάρχει “μυστική συμφωνία”

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία Νίκο Χριστοδουλίδη, Φωτογραφία via ΔΗΚΟ




Ο ανεξάρτητος προεδρικός υποωήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε μέσω της εκπομπής «Ενημέρωση Τώρα», απορρίπτοντας κατηγορηματικά τα περί μυστικής συμφωνίας με το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) ερμηνεύοντας το ψευδέστατο δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”, ως μια προσπάθεια επηρεασμού των συναγερμικών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Είπε τα εξής:

«Υπάρχει μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα στους Συναγερμικούς οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα μου και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην, απλοί ψηφοφόροι να δώσουν μια εικόνα ότι ανήκω σε ένα άλλο πολιτικό χώρο.

Δεν ανήκω. Εκεί που ανήκω, είχα την τόλμη, το είπα δημόσια και δεν έχω απολύτως τίποτε να κρύψω. Ούτε Ευρωβουλευτής θέλω να γίνω ούτε Δήμαρχος. Αν ήθελα αξιώματα θα έμπαινα σε συμβιβασμούς. Ούτε μπήκα σε συμβιβασμούς.

Παρά την άρνηση ή την τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου στο debate ότι ο Συναγερμός θα είναι στην αντιπολίτευση εγώ λέω ότι στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είναι στην κυβέρνηση όπως και προσωπικότητες από άλλους πολιτικούς χώρους εάν και εφόσον ο λαός με τιμήσει με τη ψήφο του.

Δεν υπάρχει μυστική συμφωνία με κανέναν. Η μόνη συμφωνία που έχω είναι με τον κυπριακό λαό. Είναι το προεκλογικό μου πρόγραμμα. Εκεί θα κριθώ και δεν πρόκειται να εμπλακώ. Το κάνω συνειδητά, όχι τώρα. Από τον καιρό που ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε τέτοιου είδους συζητήσεις. Έλεγαν για 18 σημεία τώρα βρέθηκε μια δήθεν μυστική συμφωνία. Δεν υπάρχει», τονίζει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάνει λόγο για παπαγαλάκια και ψέμα. Φιλικά προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) έντυπα συνέχισαν να διαδίδουν το ίδιο ψέμα περί “μυστική συμφωνίας” του κ. Χριστοδουλίδη και του ΔΗΚΟ.

Το ΔΗΚΟ διαψεύδει την ύπαρξη του δήθεν “εγγράφου” στο οποίο να υποτίθεται ότι καταγράφεται συμφωνία μεταξύ του κόμματος και του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ και αναφερόμενο στο δημοσίευμα σημειώνει πως «η εφημερίδα «Πολίτης» παρουσιάζει μια δήθεν «μυστική συμφωνία ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη».

Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο και ουδέποτε υπήρξε». Πρόκειται, συνεχίζει το ΔΗΚΟ, για ένα φτιαχτό έγγραφο το οποίο προφανώς κατασκευάστηκε από την ίδια την εφημερίδα».

Ο ΔΗΣΥ βέβαια λέει τα δικά του. Θεωρεί πως το “έγγραφο” είναι πραγματικό, ενώ γνωρίζει ότι δεν είναι, και ότι «η δημοσιοποίηση της συμφωνίας Παπαδόπουλου-Χριστοδουλίδη αποδεικνύει εμφατικά ποιος έχει το πάνω χέρι στην κοινοπραξία».

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, ο υποψήφιος του οποίου βρίσκεται σε δυσχερέστατη κατάσταση, «ο κ. Χριστοδουλίδης είναι δεμένος (δήθεν) με υπογραφή και σφραγίδα, όμηρος κρυφών συμφωνιών και μηχανισμών».

Η εφημερίδα “Πολίτης” κατηγορείται για δημοσίευση “φτιαχτού εγγράφου”: Για (δήθεν) μυστική συμφωνία ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: