Η εφημερίδα “Πολίτης” κατηγορείται για δημοσίευση “φτιαχτού εγγράφου”: Για (δήθεν) μυστική συμφωνία ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος. Φωτογραφία via ΔΗΚΟ




Η εφημερίδα «Πολίτης» παρουσιάζει σήμερα μια δήθεν «μυστική συμφωνία ΔΗΚΟ-Χριστοδουλίδη». Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο και ουδέποτε υπήρξε.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Σημειώνει και τα εξής:

Πρόκειται για ένα φτιαχτό έγγραφο το οποίο προφανώς κατασκευάστηκε από την ίδια την εφημερίδα. Δυστυχώς, η εφημερίδα «Πολίτης» καταφέρνει για ακόμη μια φορά να ξεπεράσει τα επίπεδα της κίτρινης δημοσιογραφίας στα οποία μας έχει συνηθίσει.

Την αφήνουμε στη κρίση των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος απορρίπτει κατηγορηματικά την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας μεταξύ του κόμματος και του ανεξάρτητου υποψήφιου για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, η εφημερίδα «Πολίτης» παρουσιάζει σήμερα μια δήθεν «μυστική συμφωνία».

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο και ουδέποτε υπήρξε.Πρόκειται για ένα φτιαχτό έγγραφο το οποίο προφανώς κατασκευάστηκε από την ίδια την εφημερίδα», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Παρά το γεγονός ότι το “έγγραφο” είναι πλαστό, ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) έσπευσε να το σχολιάσει και να ρίξει αιχμές στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις.

Ο Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση της (δήθεν) συμφωνίας Παπαδοπουλου – Χριστοδουλίδη αποδεικνύει εμφατικά ποιος έχει το πάνω χέρι στην κοινοπραξία. Ο κ. Χριστοδουλίδης είναι δεμένος με υπογραφή και σφραγίδα, όμηρος κρυφών συμφωνιών και μηχανισμών, αναφέρει χαρακτηριστικά για το πλαστό έγγραφο του Πολίτη.

Ο Πολίτης δικαιολογήθηκε ως εξής για το πλαστό έγγραφο που δημοσίευσε:

Ο «Π» δεν ανέμενε από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ad hoc σημειώματος που τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και αποδεικνύει τον καιροσκοπικό χαρακτήρα της συνεργασίας που σύναψε με τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές.

Αντίθετα, κατανοούμε πλήρως την ανάγκη του κ. Παπαδόπουλου να κρυφτεί πίσω από συνωμοσιολογικές θεωρίες περί κατασκευασμένου εγγράφου από την εφημερίδα μας. Εξάλλου πρόκειται για ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε εντός μιας κλειστής ηγετικής ομάδας του κόμματος και είναι άγνωστο στην πλειοψηφία των κομματικών στελεχών.

Βέβαια ο «Π» προστατεύει τις πηγές του και δεν πρόκειται να αποκαλύψει ποιος είναι ο αποστολέας του εγγράφου προς την εφημερίδα.

Αναστασιάδης στην ΕΕ: Η Κύπρος θα μπορούσε να σας μεταφέρει πιο σύντομα φυσικό αέριο, εάν οι Βρυξέλλες υποστήριζαν την κατασκευή υποδομών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: