Στο Κίεβο ο Ρίσι Σούνακ: Συνάντηση με Ζελένσκι – Νέο πακέτο αεράμυνας στην Ουκρανία [video]

FILE PHOTO: O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποδέχεται στο προεδρικό μέγαρο, στο χιονισμένο Κίεβο, τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ. Screenshot via Twitter




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πρώτη επίσκεψή του στο Κίεβο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να «επιβεβαιώσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου» προς την Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Συζητήσαμε τα πιο σημαντικά θέματα τόσο για τις χώρες μας όσο και για την παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram μετά τη συνάντηση.

«Είμαστε πιο δυνατοί και θα πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ο Σουνάκ δεσμεύτηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους Ουκρανούς στον αγώνα τους.

Κατά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει ένα σημαντικό νέο πακέτο αεράμυνας για να βοηθήσει στην προστασία των Ουκρανών αμάχων και της εθνικής υποδομής της χώρας από τα ρωσικά πλήγματα.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει νέα βοήθεια από τα δυτικά κράτη τους τελευταίους μήνες στον απόηχο των έντονων ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το νέο πακέτο αμυντικής βοήθειας 50 εκατομμυρίων λιρών περιλαμβάνει 125 αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία για την αντιμετώπιση των θανατηφόρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που προμηθεύονται οι Ρώσοι από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ραντάρ και δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Έρχεται μετά από περισσότερους από 1.000 νέους αντιαεροπορικούς πυραύλους που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Με πληροφορίες από BBC

Πολεμικό …δώρο Πρωτοχρονιάς από Πούτιν: Θα κηρύξει νέα επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο, λέει επιφανής μελετητής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: