Πολεμικό …δώρο Πρωτοχρονιάς από Πούτιν: Θα κηρύξει νέα επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο, λέει επιφανής μελετητής

FILE PHOTO: O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε μονάδα νεοσυλλέκτων. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDITEPA/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




O Πούτιν είναι απελπισμένος και θα επιδιώξει να ενισχύσει μαζικά την επιστράτευση στέλνοντας περισσότερα στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, ενώ θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε πολλές ρωσικές πόλεις, σύμφωνα με αναλυτές και παρατηρητές.

Όπως τονίζουν, ωστόσο, τέτοιου είδους “γιγάντιες κινήσεις” θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ύστατη πρόκληση για την δυσαρεστημένη ελίτ Κρεμλίνου, με ενδεχόμενο την εκδήλωση “ήπιου” ή “κρυφού” πραξικοπήματος που θα εκτοπίσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πριν η “κακή του υγεία” τον καταστήσει ανίκανο.

Ο 70χρονος ηγέτης του Κρεμλίνου – ο οποίος πιστεύεται ότι πάσχει από καρκίνο και πιθανώς άλλες ασθένειες – συζητά ενεργά μια νέα αναγκαστική στράτευση για να αυξήσει ακόμη περισσότερο το μέγεθος του ρωσικού στρατού που μάχεται στην Ουκρανία.

Το νέο σχέδιο του Πούτιν έρχεται καθώς τα ρωσικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από το στρατηγικό οχυρό της Χερσώνας την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν ξανά για να απελευθερώσουν την πόλη.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη επιστρατεύσει 360.000 επιπλέον στρατιώτες από το ένα περίπου εκατομμύριο που υπολογίζεται η μέγιστη μάχιμη ισχύς της Ρωσίας, ωστόσο τα αποτελέσματα παραμένουν πενιχρά.

Μια θεωρία είναι ότι την Πρωτοχρονιά θα θελήσει να πείσει τους Ρώσους ότι διεξάγουν έναν «λαϊκό πόλεμο» για να προστατεύσουν την ύπαρξη της χώρας τους από την απειλή της Δύσης.

Ο μελετητής του Πούτιν Valery Solovey, πρώην καθηγητής στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας [MGIMO], μια σχολή εκπαίδευσης για κατασκόπους και διπλωμάτες, είπε:

«Με μεγάλο βαθμό πιθανότητας, το δεύτερο στάδιο επιστράτευσης θα ανακοινωθεί μετά την Πρωτοχρονιά. … Θα είναι «μεγαλύτερο από το πρώτο».

Ο στρατιωτικός νόμος πρόκειται επίσης να επιβληθεί ευρύτερα από τις περιοχές της Ουκρανίας που προσαρτήθηκαν από τον Πούτιν, όπου εφαρμόζεται επί του παρόντος.

Το κανάλι General SVR του Telegram  ανέφερε ότι ένα «δεύτερο κύμα» επιστράτευσης μπορεί να ανακοινωθεί «ταυτόχρονα με την κήρυξη του στρατιωτικού νόμου στη Μόσχα, δηλαδή το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου ή του Φεβρουαρίου».

Αν και το χρονοδιάγραμμα δεν έχει συμφωνηθεί, όταν συμβεί, τα σύνορα θα είναι κλειστά για όσους  αφορά η επιστράτευση, «συμπεριλαμβανομένων των γυναικών που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία», αποτρέποντας τη φυγή των ανθρώπων στο εξωτερικό.

Ο Solovey υποστηρίζει ότι η τακτική του Πούτιν εν μέσω τεράστιων πολεμικών απωλειών μπορεί να προκαλέσει πραξικόπημα.

«Η κύρια κινητήρια δύναμη του πραξικοπήματος δεν θα είναι η αντιπολίτευση, αλλά οι ελίτ», είπε σε μια μετάδοση στο YouTube. Για τον Πούτιν «ο ορίζοντας πλησιάζει, η διάρκεια της δικαιοπρακτικής του ικανότητας είναι πολύ περιορισμένη. Το γνωρίζουν κι αυτός και ο κύκλος του”.

«Ο ίδιος το ξέρει…και το περιβάλλον του μπορεί να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, αν και δεν έχει νόημα γι’ αυτούς.

«Παρόλα αυτά, μέρος του κύκλου του θα αρχίσει να το σκέφτεται καθώς οι στρατιωτικές ενέργειες κλιμακώνονται…».

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

 

Αντιμέτωπη με τον τρόμο του ψύχους και του σκότους η Ουκρανία: Χιόνι στο Κίεβο, εκτός λειτουργίας οι μισές ενεργειακές μονάδες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: