Στη Λευκωσία η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’

FILE PHOTO: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων, Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ




Από την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην κηδεία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’. Η κα. Σακελλαροπούλου θα αφιχθεί στην Κύπρο το ερχόμενο Σάββατο και θα συνοδεύεται από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μόνο συμβολική δεν μπορεί να θεωρηθεί. Πέρα από τον πρέποντα σεβασμό και τιμή στον εκλιπόντα Αρχιερέα η κα. Σακελλαροπούλου θα καταδείξει το ζωηρό ενδιαφέρον της Ελλάδας για το έργο και την αποστολή της Εκκλησίας της Κύπρου. Κατά τη χθεσινή μέρα υπήρχαν έντονες φήμες στην Αρχιεπισκοπή για κάθοδο στη Λευκωσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι της εξοδίου ακολουθίας θα προστή ἡ Α.Θ.Π. ὁ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μετά των μελών τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Κύπρου, όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο. Σίγουρα θεωρείται ότι στη Λευκωσία θα αφιχθούν και άλλοι Προκαθήμενοι Ορθόδοξων Εκκλησιών όπως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο πριν από 10 μέρες, καθώς και άλλοι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

Tο Σάββατο η εξόδιος ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: